Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія збільшує фінансування війни на 70% — на що підуть ці кошти

Війна проти України стане найбільшою статтею розходів для російського бюджету наступного року

Фото: УНІАН

Наступного року для РФ вйна проти України обійдеться дорожче

Фото: УНІАН

У 2024 році РФ планує витратити на зброю та військових на 68% більше, ніж цьогоріч. Водночас фінансування сфери освіти та охорони здоров’я залишиться на рівні поточного року.

Про це стало відомо з повідомлення розвідки Міноборони Великої Британії.

Експерти вважають, що військові витрати, що постійно зростають, найімовірніше, сприятимуть інфляційному тиску в Росії.

Виділені кошти підуть не лише на зброю, але й на виплати родинам загиблих та на лікування поранених. Більшість із них потребує тривалого лікування, реабілітації та ампутації кінцівок.

Аналітики підкреслюють, що постійне зростання витрат на оборону фінансовий тиск на сектор бізнесу в Росії, який в контексті санкцій, і без того переживає складні часи.

Російські блогери збирають донати на "неочікувані" потреби

Ми писали, що раніше блогерка Наталя Хім просила свою авдиторію допомогти з коштами на закупівлю снарядів для ватажка терористів "Вагнера" Євгена Пригожина.

Тепер, після спроби наступу на Авдіївку, потреби російської армії різко змінилися. Наталя просить терміново зібрати гроші на мішки для трупів у великій кількості.

"І їй справді доведеться попрацювати: за даними Генштабу, лише за останню добу понад тисячу російських військовослужбовців опинилися у списку очікування дефіцитних пакетів", — зазначив український журналіст Юрій Бутусов.

Російська армія на межі

Раніше ми зазначали, що боєздатність російської армії майже нульова. Експерти вважають, що причиною цього є психічні проблеми військових РФ.

Крім цього, британські експерти зазначили, що лікарі в Росії відправляють на фронт військовослужбовців, які не здатні воювати. До того ж цьогоріч кількість скарг на російські військово-лікарські комісії зросла, якщо порівнювати з минулим роком. Причому в багатьох випадках у задоволенні скарг відмовили або їх залишили без розгляду.

Невдачі російської армії

Як ми вже писали раніше, протягом першого місяця після мобілізації загинули принаймні 130 людей. Кожен п'ятий мобілізований не прожив навіть двох місяців. У середньому вони гинули через чотири – п'ять місяців на фронті.

З-поміж тих, хто загинув у перший рік після мобілізації, лише одиниці протягнули понад 11 місяців.

За словами аналітиків, на тривалість життя після мобілізації та виряджання на фронт вплинула інтенсивність бойових дій. Частина з мобілізованих росіян вже восени потрапила в "м'ясорубку" в районі Сватового та Кремінної.

Нагадаємо, російські військові намагаються просуватися вперед за допомогою важкої техніки. Нещодавно ми зазначали, що Росія не проводитиме чергову мобілізацію до квітня 2024 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.