Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни хочуть привласнити готель Софії Ротару в Криму: який вигляд має вілла за 2,5 млрд рублів

Окупанти планують націоналізувати та пустити з молотка бізнес Народної артистки України, який знаходиться у центрі Яли

Фото: Софія Ротару

Окупанти хочуть націоналізувати віллу Софії Ротару в Ялт

Фото: Софія Ротару

З 2019 року готель Софії Ротару в тимчасово окупованому Криму не приймає відвідувачів через "реновацію". Однак, дізнавшись про те, що у загарбників є намір реалізувати на торгах маєток, Софія Ротару вирішила його продати.

Про це повідомляє "УНІАН" з посиланнями на російські засоби масової пропаганди.

Проте, окупанти стикаються з низкою проблем через документи. "Вілла Софія" оформлена як п'ятиповерховий сарай із цоколем площею 10,2 га.

За інформацією з джерел, співачка не хоче прощатися зі своїм майном. Продаж вілли Ротару проводить непублічно. Вона лише вдавала, що позбавляється нерухомості на тимчасово окупованій території.

До слова, артистка переписала "Віллу" на сина, оцінила її у 2,5 млрд рублів (750 млн грн) – майже втричі вище за реальну ринкову ціну.

Окупанти "продали на аукціоні" нерухомість Зеленської в Криму

Раніше ми вже писали, що російські окупанти "продали" конфісковану квартиру, яка належить родині президента України Володимира Зеленського. Відомо, що нерухомість розташована на південному березі Криму, в Лівадії.

Як пишуть окупанти, квартиру нібито "продали" на аукціоні за 44,3 млн рублів (це трохи менше пів мільйона доларів).

Російські пропагандистські ЗМІ також зазначають, що "стартова вартість" квартири Зеленського була оголошена аукціонерами в розмірі 24,6 млн рублів.

Загальна площа квартири – 119,5 кв. м.

Аукціон з "продажу" нерухомості нібито відбувся 30 жовтня в форматі онлайн на порталі "ГІС Торги".

Переможцем торгів стала Ольга Липовецька, яка "запропонувала" за пентхаус у селищі Лівадія в окупованому Криму 44,356 мільйона рублів.

Що відомо про квартиру Олени Зеленської в Криму

Як ми зазначали раніше, на початку жовтня 2023 року на російському сайті "ГІС Торги" було виставлено квартиру родини президента Володимира Зеленського в Ялті. Тоді початкова ставка на майно складала понад 24,6 млн російських рублів (8,9 млн гривень).

Російські ЗМІ писали, що крок аукціону на торгах за житлоплощу 119,5 кв.м становить 1,2 млн рублів. Сам аукціон був запланований на 30 жовтня.

Відомо, що квартира української першої леді розташована в елітному житловому комплексі "Імператор" в Лівадії. Зеленська купила її ще у квітні 2013 року.

Раніше ми розповідали про те, як українські військові планують звільняти Кримський півострів від ворога. Також ми повідомляли про наслідки влучного удару по будівлі штабу Чорноморського флоту в Севастополі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.