Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росіяни почали запускати ще більше дронів — які цілі для окупантів у пріоритеті

Речниця Сил оборони півдня Наталя Гуменюк розповіла, що дії росіян спрямовані на те, аби не дати перепочити українській ППО та місцевому населенню

Фото: Одеський торговий порт/ facebook, ОП, скрін. Колаж: Pro Війну

Ворог гатить по українським портам – Гуменюк

Фото: Одеський торговий порт/ facebook, ОП, скрін. Колаж: Pro Війну

Останнім часом російські військові значно збільшили інтенсивність нападів та кількість дронів-камікадзе. У пріоритеті ворога наразі залишається інфраструктура портів.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк під час телемарафону.

Яку нову тактику обрали росіяни

За її словами, армія РФ зараз обрала щільну тактику дронових атак для того, аби не давати перепочити протиповітряній обороні та місцевому населенню. Наприклад, якщо раніше застосовувались 25 безпілотників, то вже сьогодні Росія застосувала 38 одиниць проти Одеської області. Зокрема дрони ворог запускає по акваторії Чорного моря, де приглушується звук, а також уздовж держкордонів.

"Ворог потужно збільшив кількість дронів для атаки. Це говорить про те, що він залишає в пріоритеті удари по портовій інфраструктурі. І цієї ночі були уражені стоянки вантажного транспорту, який є учасником логістичної структури", - заявила Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня уточнила, терористи атакували також й зерно, яке було призначене для експорту в рамках "зернової угоди". Таким чином терористи намагаються зайняти місце України в "зерновій ініціативі".

Яку геніальну тактику використовують ЗСУ

Як ми раніше розповідали, українські військові вже тривалий час використовують тактику, яка дозволяє обманювати росіяни та змушує їх витрачати власні ресурси "в нікуди". Ця тактика полягає в створенні муляжів військової техніки.

Якщо вірити даним журналістів, то стає відомо, що муляжі, які бійці Збройних сил України використовують у якості приманки виготовляє компанія Метінвест мільярдера Ріната Ахметова. Їх ідея полягає в тому, що такі приманки повинні з неба виглядати як справжня техніка. Таким чином, росіяни, які побачили таке "озброєння" здійснюють на них атаки.

У результаті, окупаційна армія витрачає власні ресурси на муляжі, а українські військові залишаються у безпеці.

"Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші, використовуючи безпілотники і ракети для знищення наших приманок. Зрештою безпілотники та ракети коштують дорого. Наші моделі набагато, набагато дешевші", – йдеться у матеріалі.

Представник компанії також повідомив, що спочатку муляжі виготовлялись дуже швидко, адже це потрібно було для того, щоб Україна мала більш озброєний вигляд. Проте, тепер ЗСУ мають більше зброї, тому муляжі почали вдосконалювати.

Раніше ми писали про те, чому в Москві вирішили змінити позиції систем протиповітряної оборони. Також ми повідомляли про, скільки цивільних українців за даними ООН загинуло за весь час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.