Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Геноцид українського народу: скільки цивільних було вбито росіянами за час війни

Розповідаємо, скільки мирних українців вбили росіяни за весь час повномасштабного вторгнення

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

В ООН оприлюднили дані щодо загиблих українців

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Щодня російська окупаційна армія здійснює атаки на цивільні об'єкти, в результаті яких серед жертв опиняються звичайні мирні жителі. Представники ООН підрахували, скільки, за офіційними даними, загинуло цивільних українців за час повномасштабної війни.

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Які дані оприлюднили в ООН

Якщо вірити статистиці, якою поділились в Організації Об'єднаних Націй, стає відомо, що за більш ніж півтора року повномасштабної війни в Україні загинуло близько 10 тисяч мирних жителів, а також 17,5 тисяч було поранено. Крім того, лише за перші 10 днів вересня від рук агресора постраждали 292 людини, 55 з них загинуло та 237 отримали поранення. Серед жертв також присутні діти.

Зазначимо, за словами представників ООН стає відомо, що справжні цифри щодо жертв в Україні набагато вищі, аніж офіційні. Це пов'язано з тим, що на деяких ділянках фронту вже доволі довгий час йдуть дуже інтенсивні бої, тому отримати звідти будь-яку інформацію щодо жертв серед мирного населення тяжко. Зокрема, це стосується таких міст як:

  • Маріуполь;
  • Лисичанськ;
  • Сєвєродонецьк;
  • Попасна;
  • Рубіжне тощо.

Також зазначимо, що чимало людей досі вважаються безвісти зниклими.

Коли Україна отримає винищувачі F-16

Нещодавно The Wall Street Journal опублікував матеріал, в якому йшлося про те, що Україна буде використовувати винищувачі F-16 вже у лютому 2024-го року. Представник Повітряних сил України Юрій Ігнат зробив заяву з цього приводу.

За словами Ігната, на цей момент невідомо, коли Україна точно отримає американські винищувачі, адже ідеальної дати немає.

"Тому сказати точно, коли це станеться, неможливо сьогодні. Є ті прогнози, що початок наступного року – це те, що було б досить непогано. Ми можемо говорити про те, що це буде найшвидше", – заявив Ігнат.

Водночас представник Повітряних сил України зазначив, що головна складність полягає в тому, що навчання пілотів на винищувачах F-16 є доволі довгим процесом. Під час них військові вивчають не тільки англійську мову, а й навчаються використовувати винищувач, тобто, тренуються воювати на F-16.

Нагадаємо, раніше ми писали про термінові навчання НАТО. Також ми повідомляли про те, що СБУ затримала корегувальника, який готував удари по ТЕЦ в Києві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.