Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ситуація напружена: що відбувалось на фронті минулої доби

Між Україною та Росією на лінії фронту відбулось чимало бойових зіткнень

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

На деяких ділянках російсько-українського фронту тривають активні бойові дії. Під час них російські окупанти проводять безрезультатні спроби наступу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Ситуація на фронті

За минулу добу на лінії фронту відбулось доволі багато зіткнень між бійцями української армії та окупантами. Зокрема:

  • Куп'янський напрямок – російські війська не вели активних наступальних дій на цьому напрямку, водночас бійці Збройних сил України здійснювали локалізовані атаки на лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна.
  • Бахмутський напрямок – за даними Генерального штабу, бійці ЗСУ активно просуваються на цьому напрямку. Також російський "воєнкор" заявляв, що українські сили мають успіхи в районі населених пунктів Кліщіївка та Андріївка.
  • Авдіївський та Мар'їнський напрямки – російські "воєнкори" заявляли про те, що армія Росія нібито змогла успішно атакувати деякі населені пункти, однак представники ЗСУ повідомили про відбиті атаки в районі Красногорівки.

Карта бойових дій | Фото: ISW
Карта бойових дій | Фото: ISW
Карта бойових дій | Фото: ISW

Карта бойових дій

Фото: ISW

Карта бойових дій

Фото: ISW

Карта бойових дій

Фото: ISW

Додамо, що на півдні, за даними Генерального штабу, українські військові змогли відбити атаки російських окупантів в районі населених пунктів Рівнопілля та Старомайорське. Також була інформація і про те, що росіяни намагаються здійснити атаки в районі Роботиного. Крім того, росіяни безрезультатно намагалися відбити втрачені позиції в районі Малої Токмачки та Вербового.

Бронетехніка ЗСУ вже за останньою лінією оборони

Раніше ми писали про те, що бійці Збройних сил України досягли успіхів на Запорізькому напрямку. З інформації, яку надали аналітики Інституту вивчення війни, стає відомо, що броньована техніка української армії працює вже за останньою лінією оборони росіян. Це може свідчити про серйозні успіхи на фронті.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 21 вересня, вказують на те, що українська бронетехніка просунулася на південь від російських протитанкових ровів і загороджень типу "зуби дракона", які є частиною тришарової оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового. Однак незрозуміло, чи утримують українські війська ці позиції", йдеться у заяві.

Додамо, що це перший зафіксований випадок, коли українці на цьому напрямку використовують техніку за третьою лінією оборони окупантів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чи готові Сили оборони до атак на енергосистему України. Також ми повідомляли про масовану ракетну атаку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.