Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Сухопутні війська, ДШВ та Сили ТРО отримали інших командирів: у кого повірив Зеленський

Розповідаємо, які перестановки відбулися серед вищого командування Збройних Сил України після рішень Володимира Зеленського

Фото: Генеральний штаб ЗСУ у Facebook. Колаж: Pro Гроші

В Україні змінилися командувачі Збройних сил

Фото: Генеральний штаб ЗСУ у Facebook. Колаж: Pro Гроші

Президент Володимир Зеленський визначився з новими командувачами різних родів військ Збройних сил України. Так, наприклад, генерал-лейтенант Сергій Наєв більше не командуватиме Об'єднаними силами ЗСУ, оскільки на цій посаді його замінив Юрій Содоль.

Відповідні укази з’явилися на сайті глави держави 11 лютого.

Також нових керівників отримали Сухопутні, Десанто-штурмові війська, і Сили територіальної оборони.

Хто командуватиме Десантно-штурмовими військами ЗСУ

Володимир Зеленський своїм Указом №73/2024 призначив Ігоря Анатолійовича Скибюка командувачем Десантно-штурмових військ. Він замінив на цій посаді Максима Миргородського звільнено з цієї посади.

Які зміни відбулися у Силах територіальної оборони

Командуватиме ними відтепер Плахута Ігор Вікторович. Про це свідчить указ глави держави №74/2024.

Сухопутні війська

Новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ став Павлюк Олександр Олексійович. Володимир Зеленський призначив його своїм указом №69/2024. Раніше на цій посаді перебував генерал Олександр Сирський, однак він 8 лютого 2024 року став новим головнокомандувачем замість Валерія Залужного.

Об’єднані сили

В указі президента №71/2024 сказано, що Об'єднаними силами відтепер керуватиме Юрій Іванович Содоль.

Відставка Валерія Залужного

8 лютого стало відомо, що президент України Володимир Зеленський вирішив звільнити звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил. Так, глава держави у своєму Telegram-каналі написав, що він подякував генералу за два роки захисту України, також вони обговорили оновлення, якого потребує українська армія.

Також про розмову з Володимиром Зеленським повідомлялося і у Telegram-каналі Валерія Залужного.

"В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом", – йшлося у його повідомленні.

Раніше ми писали, які завдання від Володимира Зеленського отримала нова команда Збройних сил України. Також ми розповідали про найбільші перемоги Валерія Залужного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.