Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У Білорусі на кордоні з Україною запровадили особливий режим — до чого готуватися

Населення Гомельського району просять зберігати спокій і підкорятися вимогам співробітників силових структур

Фото: Міноборони Білорусі. Колаж: Pro Війну

У частині Гомельської області запровадили особливий режим

Фото: Міноборони Білорусі. Колаж: Pro Війну

У Білорусі запровадили режим контртерористичної операції. Обмеження діятимуть у частині Гомельської області, яка межує з Україною.

Про це повідомляє білоруське видання "Белта".

Журналісти з посиланням на управління КДБ кажуть, що в Лельчицькому районі Гомельської області запровадили режим контртерористичної операції. Цей район знаходиться біля кордону з Україною, з ним межує Житомирська та Рівненська області.

"Населення району просять зберігати спокій і підкорятися вимогам співробітників силових структур", – пишуть журналісти.

Ні білоруські ЗМІ, ні КДБ не повідомляють про причини введення режиму контртерористичної операції.

ЗСУ посилюють мінування кордону з Білоруссю

Раніше ми писали про те, що українські фахівці розширюють системи мінно-вибухових загороджень вздовж кордону, в межах Північної операційної зони. Росія та Білорусь становлять загрозу для нашої безпеки.

За словами генерал-майора Сергія Наєва, немає різниці чи це державний кордон з Республікою Білорусь, чи з Росією – це наші вороги. Тож кордон мінується щільно, скрізь, де є загроза нападу противника.

Відомо, що кожна система мінно-вибухових загороджень обов'язково перебуває під наглядом військового підрозділу. Це дозволить військовослужбовцям активно використовувати свою зброю та озброєння для запобігання розмінування територій з боку ворога.

Чому Росія все рідше використовує "Калібри"

Раніше ми зазначали, що за словами речниця оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, росіяни зараз доволі рідко використовують крилаті ракети "Калібр", адже в більшості наразі запускають безпілотники "шахед". Водночас це може свідчити про те, що ворог накопичує такі ракети.

Також Наталія Гуменюк додала, що, якщо в Чорному морі знаходяться ракетоносії противника, то це завжди небезпечно, адже Росія в будь-який момент може здійснити ракетний обстріл по території України.

Нагадаємо, скільки літаків РФ тримає у Білорусі. Також ми писали, що росіяни здійснили ще одну масовану ракетну атаку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.