Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

У ГУР назвали месенджер, який містить низку загроз для безпеки України

За словами Андрія Юсова, соцмережі в Україні мають працювати за простими і прозорими правилами, відповідно до міжнародних стандартів

Фото: скрін, Telegram. Колаж: Pro Війну

Андрій Юсов пояснив, яким месенджером небезпочно користуватися

Фото: скрін, Telegram. Колаж: Pro Війну

Месенджер Телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України під час повномасштабної війни. Тому варто шукати інші варіанти розв'язання даної проблеми.

Про це повідомив під час брифінгу представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов.

"Що стосується Телеграму, то загрози, які він несе для суспільства, є реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться", – сказав він.

Юсов зазначив, що всім би хотілось мати відповіді на усі питання. Також непогано було б мати чарівну кнопку, яка вимикає усе, що несе у собі загрозу. Але простих відповідей на такі питання, на жаль, немає. Тому зараз напрацьовується комунікація з адміністраціями усіх платформ, у тому числі й Телеграму. Варто надалі працювати за простими та прозорими правилами:

  • згідно з українським законодавством;
  • відповідно до міжнародних стандартів.

"З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З Телеграмом виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато", – підсумував представник ГУР.

Які плани і цілі Росії на 2024 рік

Раніше ми писали про те, що за інформацією ГУР, країна-агресорка поставила перед собою такі цілі на 2024 рік:

  • вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей;
  • втримати вже захоплені українські території;
  • знищити ППО, авіацію та об'єкти оборонно-промислового комплексу України.

Вадим Скібіцький нагадав, що Росія прагне повністю окупувати Донеччину і Луганщину ще від самого початку повномасштабної війни проти України (так званої "спеціальної військової операції" (СВО), як називають війну російські пропагандисти). Однак, наразі ворогові цього досягти не вдається завдяки злагодженим героїчним діям бійців ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в ГУР відреагували на можливий наступ росіян на Харківщині. Також ми повідомляли, що в ЗМІ поширюють інформацію, щодо можливого наступу окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.