Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Відбулось засідання Ставки: які доручення дав президент міністрам

Особлива увага була приділена ситуації на передовій та питанню вітчизняного виробництва зброї

Фото: Володимир Зеленський. Колаж: Pro Війну

Зеленський провів Ставку

Фото: Володимир Зеленський. Колаж: Pro Війну

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, де обговорювались події на фронті, зокрема ситуація на Близькому Сході. У ході розмови обговорили три нагальні питання. Крім цього, Зеленський дав окремі доручення віцепрем’єр-міністру та міністру оборони.

Про це йдеться на офіційній сторінці президента України в Telegram.

Першим актуальним питанням Ставки була ситуація на фронті. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та воєначальник Олександр Тарнавський доповідали про український контрнаступ та захист позицій.

Другий пункт – регулярне збільшення вітчизняного виробництва зброї та техніки.

"Мінстратегпром має чітке завдання представити програму забезпечення українською зброєю за всіма ключовими потребами – від ракет і дронів до бронетехніки та снарядів. За окремими елементами такої програми вже були доповіді. Хороші результати. Будуть більш значущі", — пообіцяв Зеленський.

До того ж Зеленський дав доручення віцепрем'єр-міністру Федорову та міністру оборони Умєрову максимально цифровізувати постачання для сил оборони.

Також на засіданні прослухали аналіз голови Служби зовнішньої розвідки Литвиненка щодо ситуації на Близькому Сході. Обговорили питання захисту інтересів наших громадян у регіоні та недопущення ширшої дестабілізації.

Чи піде Зеленський на другий термін

Раніше ми писали, що президент Зеленський під час інтерв'ю зазначив, що у тому випадку, якщо вибори відбудуться вже після завершення війни, він не буде балотуватися у президенти.

Однак, якщо ж їх вдасться провести під час воєнного стану, то чинний глава держави знову піде на вибори. Зеленський пояснює це тим, що він не може залишити країну в такому стані.

Водночас президент не сказав, коли саме може закінчитися російсько-українська війна, але, на його думку, наша держава знаходиться вже на останній стадії.

Зеленський підписав закон про е-декларування

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський підписав закон про повернення, а також відкриття електронних декларацій чиновників. Свій підпис під законопроєктом глава держави поставив після того, як Верховна Рада України 20 вересня нарешті схвалила виправлений закон, адже раніше на нього було накладено вето.

Додамо, що таким чином всі українські чиновники будуть вимушені знову вносити всю інформацію, що стосується їхніх доходів, в спеціальний реєстр. Завдяки цьому, всі громадяни України зможуть безперешкодно переглядати інформацію, що стосується статків депутатів та інших урядовців.

Нагадаємо, окупанти привласнили маєток першої леді України Олени Зеленської та планують виставити його на аукціон. Також ми писали, чому повнолітні сини мера Львова не отримали повістки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.