Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Вікон немає, пошкоджений фасад: у Києві від вибухів постраждав дім нардепки (фото)

Народна обраниця від "Голосу" Кіра Рудик розповіла, що під час масованого удару Росії по Києву вибуховою хвилею накрило її будинок

Фото: Facebook Кіри Рудик. Колаж: Pro Війну

Будинок Кіри Рудик постражав через російські обстріли

Фото: Facebook Кіри Рудик. Колаж: Pro Війну

У вівторок, 2 січня, Росія масовано атакувала Київ крилатими ракетами. Вибуховою хвилею пошкоджено будинок народної обраниці від фракції "Голос" Кіри Рудик.

Про це вона написала у соцмережі та виклала фото наслідків.

Рудик розповіла, що вибуховою хвилею накрило її дім. Всюди розкидані уламки, вікон більше немає, пошкоджений фасад.

"Сьогодні відбувся мій особистий фільм жахів… Домашній затишок змінив запах диму і пекла, яке несе Росія. Найкраща новина – ми знайшли мою Мішель. Дякую всім, хто допомагає і піклується", – написала вона.

Будинок Кіри Рудик постраждав внаслідок атаки
Фото: Facebook Кіри Рудик

Наслідки пошкодження будинку народної обраниці
Фото: Facebook Кіри Рудик

Масований удар по столиці

Раніше ми писали, що російські терористи 2 січня завдали потужних ударів по Києву. Зафіксовано падіння уламків у багатьох районах, виникли пожежі, а також є вимкнення світла та води.

За словами мера Віталія Кличка, у будинку в Соломʼянському районі рятувальники деблокували 17 людей. Крім того, 117 мешканців вивели з будинку. Постраждали 20 людей, 19 із них госпіталізували.

Кличко також повідомив, що у Подільському районі палає складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв. Екстрені служби працюють на місці.

Станом на 9 годину ранку, за даними столичної міської військової адміністрації, зафіксовано такі наслідки масованого удару по Києву:

  • в Подільському районі пошкоджено магістралі водопостачання та горять щонайменше 6 авто, палає складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв.;
  • в Солом’янському районі зафіксовано загоряння двох багатоповерхових житлових будинків;
  • в Деснянському районі є загорання супермаркету;
  • в Дарницькому районі пошкоджено нежитлові приміщення;
  • в Голосіївському районі падіння решток на відкритій території;
  • в Печерському районі – на дах 9-типоверхового житлового будинку; на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок.
  • в Оболонському районі є загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень;
  • в Подільському районі загорання на території ринку; пошкоджено газову трубу, а також є падіння уламків на нежитлову забудову. Також можливо загоряння житлового будинку;
  • Шевченківський район – падіння решток на відкриту територію.

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи масовану атаку по Україні 2 січня, повідомив, що відомо про 4 загиблих та понад 90 ранених.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.