Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Ворог не зупиниться: якими даними приголомшила британська розвідка

РФ планує збільшити суму видатків на війну з Україною після звернення міністра оборони Росії Сергія Шойгу

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Гроші

Ворог не планує завершувати війну

Фото: Міноборони РФ. Колаж: Pro Гроші

Звіти Міністерства фінансів РФ вказують на те, що у 2024 році Кремль планує виділити 30% від усіх видатків державного бюджету на оборонні потреби. Це може свідчити про те, що Росія готується до багаторічної війни проти України.

Про це інформує Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Вказується, що Міністерство фінансів Росії пропонує оборонний бюджет у розмірі 10,8 трильйона рублів, що становить приблизно 6% від ВВП і є зростанням на 68% у порівнянні з 2023 роком.

"Документи, які, ймовірно, просочилися з міністерства фінансів Росії, свідчать про те, що витрати Росії на оборону зростуть приблизно до 30 відсотків загальних державних витрат у 2024 році", - йдеться у повідомленні.

За даними Великої Британії, Росія може підтримувати подібний рівень витрат на оборону до 2024 року, проте це можливо лише за рахунок економіки країни в цілому та за допомогою скорочення видатків на інші сфери потреб держави.

"Повна інформація про російські витрати на оборону завжди засекречена, але ці цифри свідчать про те, що Росія готується до подальших багатьох років бойових дій в Україні", – наголошують у британській розвідці.

Збільшення витрат на війну, додали у Міністерстві оборони Великої Британії, сталося після публічного виступу російського міністра оборони Сергія Шойгу 27 вересня 2023 року, де він висловив готовність до продовження конфлікту у 2025 році.

Скільки території України захопила РФ у 2023 році

За даними Інституту вивчення війни російські військові у 2023 році змогли захопити близько 857 кв. км, однак українські бійці повернули вже 370 кв. км із них.

Станом на зараз, окупованими ворогом залишаються близько 487 кв. км території нашої країни (це менше, аніж площа Києва або Нью-Йорка).

Загалом росіяни наразі контролюють близько 18% території України (загалом більше, ніж територія Швейцарії), зокрема, Крим та Донбас.

Більш детально скільки території захопила РФ, починаючи від 2014 року можете почитати у нашому матеріалі.

Раніше ми писали про те, куди спрямують кошти з конфіскованих активів РФ. Також повідомляли, про що свідчать нещодавні удари ЗСУ по Чорноморському флоту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.