Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Є три головні фактори: президент Латвії заявив, як закінчити війну в Україні

Лідер однієї з країн ЄС розповів, які аспекти допоможуть зупинити російського диктатора

Фото: скриншот, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Є способ зупинити ворога

Фото: скриншот, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс висловив свою позицію щодо завершення війни в Україні. Зокрема, він визначив три чинники, які, на його думку, змусять російського диктатора Володимира Путіна зупинитися.

Про це Рінкевичс сказав у інтерв'ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

За словами президента Латвії, перший фактор полягає у тому, що незалежно від конкретних подій на військовому фронті, Захід продовжить підтримувати Україну.

"Я думаю, Путін розуміє, що він не той, хто кидає виклик економічній могутності США, Канади та Європейського Союзу", – говорить Рінкевичс.

Другий аспект, на думку латвійського лідера, полягає у виробництві озброєння та боєприпасів.

"Нам треба показати, що ми цілеспрямовано нарощуємо оборонно-промисловий потенціал та виробляємо всі необхідні Україні гранати, боєприпаси, ракети, безпілотники та танки, водночас поповнюючи власні запаси", – наголосив він.

Третій важливий елемент, як зазначив урядовець, – це успіхи України на воєнному фронті.

"Він має показати Росії, що всі мрії про повернення територій, звільнених Україною, марні",- пояснив Рінкевичс.

Якщо врахувати усі вище сказані фактори, зазначає президент Латвії, Росія буде змушена переглянути свою стратегію.

Чи можна чекати на припинення вогню з боку РФ на думку Великої Британії

За даними британської розвідки, Росія готується до багаторічної війни проти України. На це вказує те, що Міністерство фінансів Росії пропонує збільшити оборонний бюджет РФ у наступному році до 10,8 трильйонів рублів. Це становить приблизно 6% від ВВП і є зростанням на 68% у порівнянні з 2023 роком.

"Документи, які, ймовірно, просочилися з Міністерства фінансів Росії, свідчать про те, що витрати РФ на оборону зростуть приблизно до 30 відсотків загальних державних витрат у 2024 році", – йдеться у повідомленні.

За даними Великої Британії, Росія може підтримувати подібний рівень витрат на оборону до 2024 року, проте це можливо лише за рахунок економіки країни в цілому та за допомогою скорочення видатків на інші сфери потреб держави.

Раніше ми писали, чому російський диктатор досі не впровадив загальну мобілізацію в РФ. Також повідомляли, який наказ щодо українського контрнаступу віддав Путін міністру оборони Росії Сергію Шойгу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.