Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Окупанти хочуть поліпшити ситуацію на фронті — який наказ віддав Путін

Розповідаємо про наказ російського диктатора, який стосується контрнаступу Збройних сил України

Фото: Скрин, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Путін віддав наказ щодо контрнаступу ЗСУ

Фото: Скрин, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Українські військові в ході проведення контрнаступальних дій змогли звільнити вже чимало населених пунктів. У зв'язку з цим російський диктатор віддав наказ міністру оборони Шойгу щодо припинення контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Путін віддав наказ Шойгу

В ISW повідомляють, що чинний президент країни-агресора Володимир Путін наказав міністру оборони Російської Федерації Сергію Шойгу спинити контрнаступальні дії ЗСУ вже до жовтня.

"Інсайдерське джерело в Кремлі стверджує, що Путін нібито дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу термін в один місяць до початку жовтня 2023 року, щоб поліпшити ситуацію на фронті, зупинити українські контрнаступи та повернути російським військам ініціативу", — йдеться у заяві.

В джерелі також зазначають, що такий наказ Володимира Путіна може свідчити про те, що армія Російської Федерації на всіх ділянках фронту буде продовжувати проводити безрезультатні контратаки. Це потрібно для того, щоб зупинити контрнаступальні дії Збройних сил України, попри величезні втрати в особовому складі та техніці.

"Путін і Кремль представляють російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дозволяють Кремлю стверджувати, що ці операції є окремими перемогами на тлі загальної відсутності успіхів росіян на інших ділянках фронту", — повідомляє ISW.

Також додамо, що російський диктатор вперше визнав початок контрнаступу ЗСУ 9 червня. Тоді він наголосив на тому, що українським військовим нібито все одно не вдасться виконати поставлені завдання.

Українські військові досягли успіху на фронті

Раніше ми писали про те, що бійці Збройних сил України досягли успіхів на південному напрямку. Зокрема, за словами командувача угруповання військ "Таврія" генерала Олександра Тарнавського, українські військові змогли прорватись в районі населеного пункту Вербове.

Також Тарнавський додав, що, можливо, просування не є таким швидким, як "у фільмах про Другу світову", однак захисники все ж продовжують атакувати позиції ворога. Крім того, генерал додав, що великий прорив може статись після того, як Збройні сили України звільнять тимчасово окупований Токмак.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти готуються до диверсій на кордоні. Також ми повідомляли про серйозні збитки через окупацію Кримського півострова.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.