Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Загарбницькі плани Кремля: чого прагне досягти Росія під час нового наступу

За даними британської розвідки, українські військові станом на зараз контролюють деякі околиці міста Маріїнка на Донеччині

Фото: Telegram Цаплієнка, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росіяни прагнуть повністю захопити Донецьку область

Фото: Telegram Цаплієнка, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Росія не полишає спроб захоплення всієї території Донецької області. Саме таку мету поставив Кремль перед своїми військовими під час нового наступу.

Про це йдеться в повідомленні розвідки Британії у вівторок, 5 грудня.

За даними Міністерства оборони країни, протягом останнього часу ворожі війська спромоглися відновити наступ на місто Мар’їнка на Донеччині. Росіяни там "поступово просуваються", зараз вони вже контролюють більшу частину населеного пункту.

Водночас українські військові станом на сьогодні контролюють деякі території на околицях Мар’їнки.

У британській розвідці наголосили, що це місто в Донецькій області перебуває на самій лінії фронту ще з 2014 року. До війни там мешкало 9 тисяч осіб. Але зараз, на жаль, місто вщент зруйноване. Про це свідчать фото з безпілотників, де можна розгледіти, що з будівель вже залишились одні руїни.

Росія готується до війни з НАТО

Як ми розповідали вже раніше, державний секретар президента Польщі та керівник Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра каже, що країни НАТО на східному фланзі мають всього три роки, аби підготуватися до нападу Росії.

Чиновник наголосив, що зараз військова промисловість країни-агресора працює у три зміни на день.

Державний секретар президента Польщі та керівник Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра не погодився з думкою Німецької ради з міжнародних відносин про те, що країни мають від 5 до 9 років, аби підготуватися до підступних дій агресора. За словами поляка, для підготовки для відсічі залишилось набагато менше часу.

Що кажуть у НАТО про строки війни в Україні

Як ми писали раніше, один із високопоставлених чиновників НАТО на умовах анонімності прокоментував можливість деокупації України. Він впевнений, що Україні навряд чи вдасться повністю деокупувати території, які станом на зараз захопили російські військові, навіть до 2024 року. Все через те, що "вигнати загарбників буде доволі складно".

Чиновник НАТО також звернув увагу на те, що Україна попри це отримуватиме й надалі всю необхідну підтримку (й фінансову, й військову). Але в Альянсі зізналися, що з постачанням озброєння та боєприпасів для України все йде не зовсім так, як планувалося.

Нагадаємо, раніше в НАТО розповіли про загрозу з боку Росії. Також ми повідомляли, яку заяву щодо агресії Росії зробили в Альянсі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.