Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не так, як планувалося: в НАТО зробили новий прогноз щодо закінчення війни в Україні

Представники Північноатлантичного Альянсу вважають, що наша держава не зможе звільнити власні території в наступному році

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

В НАТО дали прогноз щодо деокупації

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна проти Росії триває вже майже два роки. За цей час експерти та світові політики зробили чимало прогнозів щодо звільнення територій, які знаходяться під контролем росіян. Однак, в НАТО вважають, що це неможливо в наступному році.

Про це йдеться в матеріалі Euractiv.

Деокупація України

Один з високопоставлених чиновників НАТО на умовах анонімності дав коментар стосовно можливого звільнення українських територій від ворога.

За його словами, в Альянсі вважають, що скоріш за все, наша держава не зможе повністю деокупувати території, на яких зараз знаходяться росіяни навіть до кінця 2024-го року, адже вигнати ворожі війська буде доволі складно.

Крім того, чиновник НАТО зазначив, що Україна все ж буде отримувати необхідну підтримку і мова йде не лише про фінанси, а й про військову допомогу. Тобто, країна може розраховувати на союзників незважаючи на протистояння Ізраїлю та ХАМАС.

Однак, в Альянсі також запевняють, що з постачанням озброєння та боєприпасів все йде не зовсім так, як планувалося.

В НАТО оцінили ситуацію на фронті

Раніше ми писали про те, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився з приводу тієї ситуації, яка зараз склалася на російсько-українському фронті.

Зокрема, він згадав, що зараз тривають одні з найбільш запеклих боїв з початку повномасштабної війни. При цьому, жодна сторона фактично не має просувань. Також він додав, що "ми бачимо велику кількість втрат".

"Звісно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, яких зазнає російська армія. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням. А також українські військові відштовхнули Чорноморський флот РФ. І це велике досягнення", – сказав генсек НАТО.

Крім того, він додав, що такі масштабні втрати росіян можна без сумнівів вважати серйозним досягненням Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше в НАТО розповіли про загрозу зі сторони Росії. Також ми повідомляли, яку заяву щодо агресії Росії зробили в Альянсі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.