Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Здатні знищити будь-який корабель: яка зброя ЗСУ загрожує морській силі Росії

За словами речника Повітряних сил ЗСУ, союзники вже надали Україні два типи далекобійних крилатих ракет

Фото: Повітряні сили ЗСУ, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів, якими ракетами ЗСУ знищують ворожі кораблі

Фото: Повітряні сили ЗСУ, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Українські військові мають на озброєнні два типи ракет, які здатні знищувати цілі, розташовані на великій відстані. Таке озброєння було надане нам союзниками.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Які ракети мають ЗСУ

Військовий традиційно не уточнив, чим саме був знищений десантний корабель "Новочеркаськ" у Феодосії. Однак, військовий азначив, що на озброєнні у ЗСУ є такі далекобійні ракети:

  • Storm Shadow;
  • SCALP.

"Власне французька та британська ракети, які фактично є однотипними, виробники лише різні. Тому зараз уточняти кількість і які саме були (ракети – ред.) традиційно ми не будемо, а результат ви бачите", – сказав він.

Речник Повітятряних сил ЗСУ зазначив, що флагман Чорноморського флоту крейсер "Москва" веде весь флот "в названому вже напрямку".

"Тому "вслед за русским кораблем" відправився ще й "Новочеркаськ". Ну і далі, мабуть, буде. Тому що наші Сили оборони отримують різні види озброєння, в тому числі далекобійні", – додав він.

Також Ігнат анонсував, що на озброєнні у ЗСУ з'являється ще більше ударних дронів-камікадзе, а також засобів повітятряного нападу.

"Тоді я думаю, що в такому морі як Чорне російським кораблям нікуди буде сховатися і тероризувати нас ракетами "Калібр" та іншим озброєнням", – констатував Ігнат.

Знищення ворожого корабля у Феодосії

Раніше ми писали про те, що в ніч проти 26 грудня ЗСУ знищили російський корабель "Новочеркаськ", який входив до складу Чорноморського флоту Росії.

Ворожий корабель, який знищили ЗСУ, мав такі характеристики:

  • повне водозаміщення – 4080 тонн;
  • довжина корпусу – 112,5 метрів;
  • ширина – 15 метрів;
  • екіпаж + десант та вантажопідйомність – 87 осіб + до 300 осіб, до 460 тонн вантажу.

Командувач Повітряних сил ЗСУ повідомив, що атака ЗСУ на корабель сталась близько 02:30 ночі. Він був уражений крилатими ракетами.

Нагадаємо, як ми писали раніше, у Криму у ніч проти 26 грудня пролунали гучні вибухи. Крім того, ми розповідали, дельфіни атакували російський човен біля Кримського мосту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.