Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Кривавий ракетний удар: яка доля терміналу "Нової пошти" та наслідки для клієнтів

За словами співзасновників компанії, найближчим часом експерти мають надати висновок щодо стану пошкоджених конструкцій

Фото: Харківська прокуратура

"Нова пошта" обіцяє відбудувати термінал за кілька місяців

Фото: Харківська прокуратура

Пошкоджений внаслідок ворожого ракетного удару термінал "Нової пошти" в Коротичах на Харківщині відбудують. Роботи обіцяють завершити вже за кілька місяців.

Про це повідомили співзасновники компанії В’ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк.

Яка доля пошкодженого терміналу

"Харківський вантажний термінал почне відновлюватися буквально через день після того, як ми розберемося з уцілілими посилками. Ми будемо намагатися відновитися через кілька місяців", – сказав Климов.

Співзасновник компанії уточнив, зараз поки що зарано говорити про те, чи відновлять пошкоджений термінал "Нової пошти", чи треба буде збудувати новий – висновки щодо стану конструкцій мають надати експерти.

"Але можу сказати, що термінал не знищений повністю. Те, що ми з Володимиром побачили сьогодні вранці, в мене вселяє певний оптимізм, що цей об’єкт буде відновлений. Друга частина цього терміналу, яка отримала теж пошкодження, але операції у ній продовжуються. Тому я думаю, що громада не втратить "Нову пошту" як інвестора та роботодавця", – сказав Климов.

Які наслідки удару для клієнтів "Нової пошти"

За його словами, ракетний удар не позначиться на наданні послуг компанією, зокрема в Харківській області.

"Компанія технологічна та адаптивна. Буквально на добу були затримані посилки. А посилки, які вціліли у вантажному терміналі, просто зараз відсортовуються. Те, що ми можемо врятувати, буде перепаковано та відправлено. За інформацією на зараз близько 2700 відправлень ми зможемо перепакувати та доставити з цього зруйнованого термінала. Те, що втрачено через вибух і пожежу, буде компенсовано клієнтам", – сказав Климов.

Співзасновник припустив, що знищено кількасот посилок.

За інформацією співзасновників, збитки компанії внаслідок російської агресії становлять близько мільярда гривень, і це без урахування частково зруйнованого термінала в Коротичі.

Що відомо про обстріл 21 жовтня

Як ми писали раніше, російська ракета ввечері 21 жовтня влучила у термінал "Нової пошти" в селі Коротич Пісочинської територіальної громади Харківської області. На місці розійшлася пожежа площею близько 300 кв.м. Вибухом частково зруйновано будівлю термінала, а також пошкоджено 7 вантажних автомобілів і 2 напівпричепи.

Згодом фахівці вибухотехнічного управління вилучили уламки зенітної керованої ракети С-300, яка й стала причиною смерті працівників. Всього на підприємстві у нічну зміну працювали 23 людини, з них 17 отримали серйозні осколкові поранення та вибухові травми. Одразу по приїзді медиків постраждалих доправили до лікарні для надання невідкладної допомоги.

Внаслідок атаки загинуло шестеро співробітників "Нової пошти". Компанія повідомила про фінансову та психологічну підтримку сімей.

Кожен охочий може долучитися до матеріальної підтримки. Колеги загиблих відкрили монобанку, куди небайдужі українці можуть відправляти будь-які суми для фінансової допомоги родинам жертв російського терору.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що родичі загиблого військового мають право на 15 млн гривень і розповідав, як отримати допомогу. Також ми повідомляли, скільки загиблих солдатів офіційно визнали в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.