Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Відбудова Київщини: в Бучі відновлюють багатоповерхівку на вулиці, знищеній ворогом вщент

Відбудова багатоповерхівки в Бучі фінансується Фондом з ліквідації наслідків збройної агресії, буде проведено капітальний ремонт споруди

Фото: Facebook/Людмила Денісова. Колаж: Pro Війну

У Бучі відбудовують вулицю, яка найбільше постраждала від війни

Фото: Facebook/Людмила Денісова. Колаж: Pro Війну

У Бучі на Київщині відбудовують двоповерховий житловий будинок. Він розташований на вулиці, яка найбільше постраждала через дії російських військових.

Про це повідомляє Київська військова обласна адміністрація.

За даним відомства, відновлюють багатоповерхівку коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Що планують зробити

Капітальний ремонт житлового об’єкта передбачає:

  • облаштування міжповерхового перекриття;
  • утеплення й опорядження фасаду будівлі;
  • заміну покрівлі з металопрофілю над комерційними приміщеннями;
  • заміну вікон і балконних вітражів, які зазнали пошкодження.

Також у будинку будуть відремонтовані сходові майданчики та квартири, пошкоджені внаслідок пожежі. У квартирах фахівці виконають внутрішнє опорядження та відновлять інженерні мережі.

В Ірпені відбудовують дитячий садок

Раніше ми писали про те, що на Київщині в Ірпені почались роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який постраждав внаслідок дій російських військових. Частина будівлі була зруйнована внаслідок влучання снаряду.

"В Ірпені на Київщині розпочалися роботи з будівництва нового корпусу дитячого садка, який значно постраждав на початку повномасштабного вторгнення РФ", - йдеться в повідомленні КОВА.

Місцева влада зазначає, що через влучання снаряду в березні 2022 року частина будівлі була повністю зруйнована, пошкоджені фасад, стіни і покрівля, вибиті вікна та двері, зруйновані ігрові майданчики та понищені електричні мережі.

У КОВА зауважили, що заклад дошкільної освіти № 2 "Веснянка"" – єдиний дитячий садок у густонаселеному мікрорайоні міста. До війни його відвідували 160 дітей. Нова будівля розрахована приблизно на 300 дітей.

Хто виділив кошти та що відремонтують

Відновлення дитячого садка в Ірпені відбувається за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Реконструкція передбачає:

  • будівництво нового корпусу замість зруйнованого;
  • зведення спортивного та ігрових майданчиків;
  • зовнішнє та внутрішнє опорядження будинку;
  • монтаж вікон і дверей;
  • застосування енергоощадних технологій.

Крім того, у підвальному приміщенні нового корпусу передбачено протирадіаційне укриття. Також у садочку збудують 15-метровий басейн.

У Київській ОВА запевнили, що під час будівництва будуть враховані всі принципи безбар’єрності для забезпечення комфортного навчання і виховання всіх груп дітей.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про серйозні збитки через окупацію Криму. Також ми повідомляли про корупційний скандал у військкоматі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.