Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Менше озброєння ніж в ЗСУ? Прикордонники розповіли про труднощі служби в ДПСУ

Українські прикордонники розповіли, з якими проблеми їм доводиться стикатися під час проходження служби

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Труднощі ДПСУ

Фото: УНІАН, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Бійці ДПСУ з самого початку повномасштабного вторгнення стоять на варті країни та захищають наші кордони від ворога. Однак, прикордонники стикаються з доволі великою кількістю серйозних проблем під час проходження служби.

Про це розповіли бійці Луганського прикордонного загону імені героя України Євгена Пікуса.

Які труднощі виникають у прикордонників

Бійці Луганського прикордонного загону наразі беруть активну участь у бойових діях проти ворога. Вони розповідають, що головне завдання військових ДПСУ – це оборона власних кордонів.

Однак, зараз триває повномасштабна війна проти Росії, відповідно, у прикордонників завдання зовсім інші.

"Але, оскільки зараз триває війна, то ми воюємо проти агресора та захищаємо нашу країну від ворога. Ми робимо фактично все те саме, що і бійці Збройних сил України, ми кладемо свої життя за нашу державу та відстоюємо незалежність. Однак, при цьому ми маємо менше озброєння та техніки, аніж бійці ЗСУ", – розповів прикордонник Сергій.

Зазначимо, що Луганський прикордонний загін бере участь у війні проти агресора ще з 2014-го року, тобто, з початку проведення АТО/ООС. Також відзначимо, що зараз на базі цього загону планується створити підрозділ Державної прикордонної служби нового зразка.

Як ухилянти тікають з України

Раніше бійці ДПСУ розповіли, як втікачам вдається покинути українську територію та втекти за кордон. Так, з їх слів стає відомо, що перебратися в іншу державу не так вже й просто, однак, ухилянтів це в жодному разі не зупиняє.

"Особи чоловічої статі невеличкими групами намагалися перетнути кордон України з сусідньою державою. При цьому вони добре знали шляхи, якими йдуть, адже всю інформацію щодо перетину кордону втікачі отримали за певну суму. Сума могла відрізнятися залежно від того, де здійснювався перетин кордону, але з перевірених джерел відомо, що в середньому вона складала декілька тисяч доларів", – розповідають військові ДПСУ.

Крім того, боєць Луганського прикордонного загону відзначив, що серйозною несподіванкою для таких втікачів став той факт, що на кордоні чергування проводили не місцеві військові ДПСУ, а бійці Луганського прикордонного загону. Тому, тоді прикордонникам вдалося спіймати близько 30 ухилянтів, після чого, спроби перетину кордону серйозно зменшилися.

Прикордонники також відзначили, що особи, які нелегальним способом намагаються перетнути кордон не бояться попереджувальних пострілів, адже розуміють, що бійці ДПСУ не можуть їм зашкодити.

Раніше ми писали, хто з чоловіків може виїхати за кордон. Також ми повідомляли, чи може командир відмовити у наданні відпустки військовому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.