Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Комбінована атака по Україні 23 січня – які ракети застосувала Росія

Під час масового удару по Україні вранці 23 січня Росія застосувала понад 40 крилатих ракет, більшість із них – по балістичній траєкторії

Фото: КМВА, Міноборони. Колаж: Pro Війну

Росія запустила по Україні понад 40 ракет

Фото: КМВА, Міноборони. Колаж: Pro Війну

Вночі та вранці 23 січня завдали комбінованого удару по Україні. Росія атакувала Україну відразу кількома видами ракет: крилатими, балістичними, авіаційними та зенітними.

Про це йдеться в повідомленні головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відомо, що силам протиповітряної оборони вдалось вдалося знищити 21 з 41 ворожих цілей.

Скільки ракет запустила Росія по Україні

Всього зафіксовано 41 засіб повітряного нападу противника. Більшість ракет тих типів, що атакують по балістичній траєкторії:

  • 4 зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області – у напрямку Харківської області;
  • 15 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із шести стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс, Росія.);
  • 8 ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 з Брянська та Орловської області – у напрямку Харківської та Сумської області;
  • 12 балістичних ракет "Іскандер-М" (район пусків – Бєлгородська та Воронезька область)
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34 (район пусків – Бєлгородська область – РФ).

Скільки ворожих ракет збито

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил знищено:

  • 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55;
  • 5 балістичних ракет "Іскандер-М";
  • 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

Також зазначається, що не всі ворожі ракети, що атакували по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей.

Комбінована атака 23 січня

Раніше ми писали, що Росія вранці 23 січня завдала нового ракетного удару по Україні. Найбільше постраждали міста Харків та Київ. Як наслідок, пошкодженні житлові будинки, є поранені та загиблі, а також частково немає світла та води.

В Україні у вівторок, 23 січня, з самого ранку почалась тривога і лунала кілька годин. Росія вчергове завдала ракетного удару по кільках містах.

"Внаслідок ранкового обстрілу маємо повну руйнацію підʼїзду багатоквартирного будинку. Зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей", – пише міський голова Ігор Терехов.

Також в одній з найпостраждаліших частин Київського району немає світла, частково води. Однак відповідні служби вже працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів, аби швидше все відновити.

За інформацією Харківського ОВА, внаслідок ворожих обстрілів Харкова загинули дві жінки. Ще чотири людини госпіталізовані до медичної установи, а також серед них є десятирічна дівчинка. Наразі медики екстреної допомоги знаходяться на місці та продовжують огляд місць влучань.

Станом на зараз у Харкові 3 загиблих і понад 40 поранених.

Що відомо про обстріли в Києві

За даними міського голови Віталія Кличка, через атаку постраждали житлові будинки у Печерському і Солом'янському районах Києва. Там палали квартири і машини, які стояли поруч.

Згодом мер зазначив, що в Києві станом на зараз 20 постраждалих, із них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей.

"Одному 13-річному хлопцю та шістьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку реанімували. Вона в тяжкому стані в реанімаційному відділенні, проте жива!" – написав Кличко.

Атака на Дніпропетровську область

За словами голови ОВА Сергія Лисака, були вибухи у Павлограді. Наразі відомо про одного загиблого. Ще одному чоловікові медики наразі надають усю необхідну допомогу, але він живий.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в ГУР відреагували на можливий наступ росіян на Харківщині. Також ми повідомляли, що в ЗМІ поширюють інформацію, щодо можливого наступу окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.