Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія обстріляла Київ та Харків: деталі масованої атаки 23 січня

Наразі відомо про чималу кількість поранених українців, адже удари були саме по цивільній інфраструктурі

Фото: КМВА. Колаж: Pro Гроші

Росія обстріляла міста України

Фото: КМВА. Колаж: Pro Гроші

В Україні у вівторок, 23 січня, з самого ранку почалась тривога і лунала кілька годин. Росія вчергове завдала ракетного удару по кільках містах. Найбільше постраждали саме Харків та Київ. Як наслідок, пошкодженні житлові будинки, є поранені та загиблі, а також частково немає світла та води.

Про це пише міський голова Харкова Ігор Терехов.

Що відомо про обстріли в Харкові

"Внаслідок ранкового обстрілу маємо повну руйнацію підʼїзду багатоквартирного будинку. Зараз рятівники намагаються розібрати завали, аби знайти під ними людей", – пише міський голова.

Також в одній з найпостраждаліших частин Київського району немає світла, частково води. Однак відповідні служби вже працюють над усуненням наслідків ворожих обстрілів, аби швидше все відновити.

За інформацією Харківського ОВА, внаслідок ворожих обстрілів Харкова загинули дві жінки. Ще чотири людини госпіталізовані до медичної установи, а також серед них є десятирічна дівчинка. Наразі медики екстреної допомоги знаходяться на місці та продовжують огляд місць влучань.

Що відомо про обстріли в Києві

Тут росіяни також влучили у житлові будинки в Печерському районі та Соломʼянському, пише мер столиці Віталій Кличко. Через це там горять квартири та машини, які знаходились поруч, однак спеціалісти вже працюють на місцях та намагаються ліквідувати усі наслідки ворожих атак. Вже відомо про девʼять потерпілих внаслідок ранкової атаки на столицю. Більшість із них в Соломʼянському районі. Вісьмох людей госпіталізували. Постраждалому 13-річному хлопцю медики надали допомогу на місці. Також у житловому будинку у цьому ж районі в одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету. З будівлі вже евакуйовують людей, аби ніхто не постраждав.

Атака на Дніпропетровську область

За словами голови ОВА Сергія Лисака, були вибухи у Павлограді. Наразі відомо про одного загиблого. Ще одному чоловікові медики наразі надають усю необхідну допомогу, але він живий. Інших деталей поки немає.

Як вберегтися від балістики

Бійці ЗСУ кажуть, що для того, аби зберегти власне життя, варто дотримуватися наступних важливих правил:

  • цивільні громадяни мають змінити своє ставлення до повітряних тривог;

  • влада у містах повинна встановлювати якомога більше мобільних укриттів.

За словами лейтенанта ЗСУ, заступника керівника ЦПД Андрія Коваленка, тактика відходу Росії від великої кількості крилатих ракет та перехід до балістики спостерігається вже досить тривалий час. Виходить, що ворог це робить не просто так. Але й Україна до цього готувалась, адже союзники почали постачати Україні більше засобів ППО. Більше читайте тут.

Нагадаємо, раніше ми писали про масштабний обстріл по Україні 29 грудня. Також ми повідомляли, що Росія нагнітає ситуацію в Чорному морі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.