Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія рекордно збільшить витрати на оборону — що планує ворог

Журналісти проаналізували, на що та скільки грошей планує витрачати з держбюджету в 2024 році російська влада

Фото: ТАРС, Pexels. Колаж: Pro Війну

Фото: ТАРС, Pexels. Колаж: Pro Війну

Ворожа країна планує підвищення витрат на оборону в 2024 році. Воно становитиме 6% валового внутрішнього продукту країни.

Про це пише Bloomberg з посиланням на проєкт бюджету РФ.

Згідно з проєктом держбюджету країни-терористки, який уряд РФ має незабаром обговорити, витрати на оборону зростуть до 10,8 трильйона рублів (112 мільярдів доларів) у 2024 році. Цього року вони становили 6,4 трильйона рублів.

Прогнозований оборонний бюджет буде втричі більший, ніж був у 2021 році (3,6 трильйона рублів).

Проєкт бюджету-2024: які показники

У проєкті бюджету РФ на 2024 рік прогнозуються:

  • загальні витрати в 2024 році на рівні 36,6 трильйона рублів, що на 15% більше, ніж цього року;
  • витрати на секретні або невизначені статті зростають з 6,5 трильйона у 2023 році до 11,1 трильйона рублів, і становлять вже 30% від загальних бюджетних витрат;
  • витрати на соціальну політику в 2024 році планується збільшити з 6,5 до 7,5 трильйона рублів.

"Динаміка військового бюджету Росії свідчить про зміну пріоритетів уряду на тлі бойових дій, які спричиняють значні фінансові втрати, кінця яких не видно. Планується, що наступного року витрати на оборону перевищать соціальні витрати, навіть попри те, що Кремль готується до президентських виборів у березні, і те, що економіка перебуває під тиском безпрецедентних міжнародних санкцій", – акцентує Bloomberg.

Росіяни масово біжать з лінії фронту

Як ми писали вже раніше, за рік діяльності до проєкту "Хочу жить" звернулось понад 25 тисяч російських окупантів з бажанням здатися у добровільний полон нашим військовим. З них дійсно поповнили обмінний фонд 216 осіб

У пресслужбі також зазначили, що були випадки успішного переходу військовослужбовців ЗС РФ на бік України, разом зі своєю технікою. Після того, як ГУР провело операцію "Синиця", кількість таких подій помітно збільшилася.

"По всіх каналах до нас щодня надходять десятки заявок від чинних військовослужбовців армії РФ і не тільки", – йдеться у повідомленні.

Усього за минулий рік більше ніж 48 мільйонів людей з Російської Федерації й тимчасово окупованих територій України відвідали вебсайт проєкту. Своєю чергою, Росія активно намагається заважати його роботі, про що свідчить факт блокування Роскомнаглядом 256 доменів сайту проєкту.

Раніше ми писали, про що заявила Канада стосовно можливої нової хвилі мобілізації у РФ. Також повідомляли, яке "секретне" послання вчений залишив Путіну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.