Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наступ відновиться? У РФ готуються до нової хвилі мобілізації

Канаді стало відомо, що у Кремлі готуються до нової хвилі мобілізації через невдалі наступи на фронті

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Росіян очікує нова хвиля мобілізації

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Війну

Після невдалого наступу окупаційної армії, існує ймовірність, що Росія розпочне нову мобілізацію своїх військ найближчим часом. Канада та її союзники вважають, що РФ може відновити активні бойові операції на території України.

Про це заявив директор стратегічного об'єднаного штабу Збройних сил Канади Пол Превост під час слухань у канадському парламенті.

"Що стосується повторної мобілізації, то у нас немає ніяких цифр, та й Росія навряд чи оприлюднить будь-які цифри, оскільки їхня перша мобілізація пройшла не надто добре", – сказав Превост.

Він також наголосив, що український контрнаступ призвів до "тактичних успіхів" на півдні та сході, хоча операції й не привели до остаточного прориву, на відміну від російського наступу, який взагалі не мав ніякого значного успіху.

Превост також відзначив, що Україна має очікувати на збільшення активності російських атак з використанням безпілотних літальних апаратів і ракет проти енергетичної інфраструктури, особливо в період наближення холодної погоди.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство оборони Російської Федерації висунуло пропозицію запровадити систему військового обліку для осіб, які перебувають у в'язницях. Згідно з цим документом, особи, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, мають бути автоматично внесені до військового списку у виправних закладах без необхідності звертатися до військкомату. Цьому процесу пропонують присвоїти термін "особливий військовий облік".

В Україні посилять мобілізацію?

Зʼявилась інформація, що Росія може розпочати нову хвилю примусової мобілізації від 400 до 700 тисяч осіб. Це означає, що в Україні її також посилять, аби дати відсіч противнику.

"Зараз ми проводимо мобілізацію, реагуючи на те, які сили та засоби є у росіян. Наприклад, є у них приблизно 400 тисяч військових. Тому ми реагуємо на мобілізацію, поповнюємо наші частини, які стоять на передньому краю, формуємо нові. Звичайно, якщо мобілізація в Росії йтиме таким темпом, нам потрібно буде збільшувати мобілізацію для того, щоб можна було адекватно реагувати", – зазначив секретар Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

РФ не переймається підготовкою, озброєнням та екіпіруванням своїх військових, однак, за словами нардепа, за бажанням це може змінитись.

Раніше ми писали, чи мають право військові зупиняти транспорт, щоб вручити повістку. Також повідомляли, яку додаткову інформацію про чоловіків планують почати вносити до Єдиного державного реєстру призовників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.