Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Щоб досягти паритету з Росією: скільки людей треба мобілізувати у 2024 році

Колишній командир роти "Айдару" Євген Дикий впевнений, що у 2024 році щомісяця варто мобілізувати як мінімум 20 тисяч українців

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook Євгена Дикого, УНІАН. Колаж: Pro Війну

В Україні варто мобілізувати по 20 тисяч щомясяця

Фото: Генштаб ЗСУ, Facebook Євгена Дикого, УНІАН. Колаж: Pro Війну

У першому півріччі 2024 року треба мобілізувати 20 тисяч українців на місяць. Такі дії дозволять компенсувати втрати, а а також дадуть можливість бійцям Збройних сил ходити на ротацію.

Про це розповів колишній командир роти батальону "Айдар" Євген Дикий в інтерв’ю для видання Radio NV.

"Навіть у нас з вами достатньо інформації, щоб розуміти, що 20 тисяч на місяць, тобто менше чверті мільйона за весь наступний рік, це в кращому разі для підтримання нинішньої чисельності", – наголосив Дикий.

Також, за даними розвідників, на території України зараз перебувають 420 тисяч російських військових. Але, Дикий каже, що "це воюючий контингент і найближчий тил, тоді як в України безпосередньо на фронті 420 тисяч військових ніколи не було".

Євген Дикий впевнений, що одне з головних завдань на 2024 рік – досягти паритету у цьому питанні. Він каже, що, на жаль, попри всі військові технології та хитрощі ЗСУ, деякі речі неможливо компенсувати нічим, окрім кількості особового складу.

Екскомандир роти "айдарівців" уточнив, що вважає це завдання по загальній мобілізації реальнии при 30-мільйонному населенні, яке зараз проживає в Україні.

Кого можуть мобілізувати у грудні

Раніше ми писали про те, що в грудні 2023 році повістки можуть вручити військовозобов'язаним, які належать до таких категорій:

  • придатні або обмежено придатні (незалежно від наявності військового досвіду), віком від 27 до 60 років;
  • зняті з військового обліку чоловіки, віком до 60 років;
  • придатні або обмежено придатні чоловіки, віком від 27 до 60 років – для служби за контрактом;
  • зняті з військового обліку чоловіки, віком від 18 до 60 років, які не мають відстрочки та не притягувалися до відповідальності за скоєння тяжких злочинів;
  • придатні або обмежено придатні, віком від 18 до 27 років з-поміж резервістів після проходження строкової служби, військової кафедри або навчання у ЗВО.

Варто знати про те, що відразу після вручення повістки, українці повинні в обов'язковому порядку з'явитися до військомату в указані у документі час та дату. Після цього військовими будуть надані подальші розпорядження.

Нагадаємо, хто зараз найбільше потрібен на фронті. Також ми писали, як самостійно обрати професію та підрозділ в ЗСУ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.