Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Україна отримала всі легендарні танки Abrams – на що вони здатні в запеклому бою

За словами американського військового, нашій країні знадобиться певний час, перш ніж танки відправляться на передову

Фото: Міністерство оборони. Колаж: Pro Війну

31 американський танк вже прибув в Україну

Фото: Міністерство оборони. Колаж: Pro Війну

Для захисту від ворогів та відвоювання своїх територій Україна отримала всі обіцяні Сполученими Штатами танки Abrams. Всього їх було доставлено 31 одиницю.

Про це розповів речник командування армії США в Європі та Африці полковник Мартін О’Доннелл у коментарі виданню "Голос Америки".

"Ми виконали угоду. Тепер вони, в Україні, мають визначати, коли і де застосувати цей потенціал", – зауважив представник американського командування.

За його словами, нашій країні може знадобитися певний час, перш ніж американські танки відправляються на передову, де тривають запеклі бої.

"Я думаю, що Україна буде поміркованою в тому, коли й де вона застосує їх. Танк Abrams – чудова бронемашина, але це не срібна куля. Зрештою, рішучість України добитися прориву є найважливішим", – зазначив полковник.

Характеристики Abrams

Як ми писали раніше, американський так Abrams це легендарний символ американської армії.

Ця техніка дуже захищена та рухлива, оснащена потужним озброєнням. На цьому танку вперше використали багатошарову броню типу Chobham. Висока захищеність машини спричинила і зростання ваги, яка становить 66,8 т.

Інші характеристики Abrams:

  • екіпаж: 4 людини;
  • двигун: 1 500 кінських сил;
  • калібр гармати: 120 мм;
  • максимальна швидкість: 68 км/год.

Вартість одного танку — від 6,21 млн доларів США.

Для чого ЗСУ американські танки

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов раніше зізнався, що ЗСУ використовуватимуть танки "дуже обережно і тільки для добре розроблених операцій".

Головний розвідник пояснив, якщо такі танки використовувати на передовій і просто в загальновійськовому бою, то вони не проживуть дуже довго. Адже такі машини потрібно застосовувати в проривних і дуже добре підготовлених операціях.

Без якої зброї на фронті не обійтися

Раніше ми повідомляли, що аби перемогти у війні, потрібно багато важкого озброєння. Воно коштує дуже дорого. За словами радника голову ОПУ Михайла Подоляка, побороти агресора має допомогти така зброя:

  • ракети дальнього радіуса дії ATACMS – 1 млн доларів;
  • гаубиці CAESAR II – від 2,9 до 5,2 млн доларів;
  • системи залпового вогню нового покоління HIMARS – 4 млн доларів;
  • самохідні артилерійські установки Archer – 5 млн доларів;
  • штурмовики А-10 – 19 млн доларів;
  • винищувачі F-16 – від 35 до 55 млн доларів;
  • мобільні ЗРК NASAMS – 100 млн доларів;
  • зенітно-ракетні комплекси Patriot – 1 млрд доларів.

Маючи необхідну кількість зброї, Україна зможе швидко отримати перевагу на полі бою та завдати нищівного удару російським окупантам.

Раніше ми писали, що США вперше передали Україні снаряди зі збідненим ураном і розповідали, яка вартість нового пакету допомоги. Також ми повідомляли, що Україні передадуть британські розвідувальні машини Scimitar.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.