Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові правила відстрочки та відстеження ухилянтів — головні зміни в мобілізації за тиждень

Розповідаємо про найважливіші події, пов'язані з мобілізаційними процесами в Україні за тиждень, що минає, з 27 листопада по 3 грудня

Фото: УНІАН, Колаж: Pro Війну

Влада готує низку змін до процесу мобілізації

Фото: УНІАН, Колаж: Pro Війну

В Україні вже майже два роки триває загальна мобілізація. Ця тема наразі одна із найбільш обговорюваніших у суспільстві, адже стосується майже кожної родини.

Ми зібрали для вас головне про мобілізацію в Україні за тиждень,що минає.

Які зміни в мобілізації пропонує влада

Цього тижня з’ясувались подробиці змін, які хочу запровадити у процес мобілізації. За словами нардепа Федора Веніславського, влада хоче вирішити питання, пов’язані з відпустками для військових під час повернення з полону (їм хочуть надати 90 днів) та при народженні дитини.

Також у Раді плануют зменшити кількість українців, які мають право на відсточку через догляд за особою з інвалідністю 1 та 2 групи або за тим, хто потребує постійної опіки. Крім того, хочуть скасувати можливість отримання відстрочки у разі здобуття другої чи третьої вищої освіти.

Як хочуть відстежувати ухилянтів

Голова Ради резірвістів Іван Тимочко зазначив, зараз багато людей зловживає бронюванням, тому що таким чином їх не можуть призвати до війська. Для того, аби вирішити дане питання, необхідно повністю заповнити єдиний реєстр військовозобов'язаних осіб.

Також Тимочко пропонує використовувати під час мобілізації реєстр виборців, адже там є велика кількість даних про придатних до служби чоловіків.

Для чого потрібні ректрутингові компанії

Цього тижня секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що до проведення мобілізації долучатимуть рекрутингові компанії. Вони мають переконати призовників, що мобілізованих не просто так відправлятимуть на передову. Згідно з новими правилами, вони виконуватимуть чітко ту роль, яка повністю відповідатиме їхнім навичкам та здібностям.

Секретар РНБО зазначив, що влада також хоче співпрацювати із двома кадровими компаніями, які є найбільшими в України. За їхньою допомогою шукатимуть людей, які хочуть допомогати військовим під час повномасштабного вторгнення Росії, але не мають бажання їхати на передову.

Україна не відправлятиме людей на "м’ясні штурми"

За даними радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, з часом стає все важке проводити мобілізацію. Мотивація на призов від початку повномасштабного вторгнення суттєво знизилась. Тоді люди були налаштовані захищати свою родину та дім. Тепер потрібно шукати "нові стимули й мотивацію".
У Зеленського впевнені, що до мобілізації треба залучити рекрутингові компанії, які займатимуться підбором чоловіків для служби у ЗСУ. Радник керівника ОП зауважив, що чоловіки мають знати, чим вони займатимуться на війні та після неї.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що деякі військові мають право на отримання двох зарплат. Також ми писали про те, в яких випадках військовослужбовці можуть залишитися без виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.