Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Безугла заговорила про відставку Залужного та назвала претендентів на посаду головкома

Народна депутатка назвала трьох кандидатів на місце Валерія Залужного, а також перерахувала їхні позитивні та негативні риси

Фото: Telegram Безуглої. Колаж: Pro Війну

Безугла розповіла про кандидатів на місце Залужного

Фото: Telegram Безуглої. Колаж: Pro Війну

Народна депутатка Мар’яна Безугла назвала трьох генералів, які претендують обійняти посаду чинного головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За її словами, в описі військових вона ґрунтується виключно на власних враженнях і спостереженнях.

Про це йдеться у дописі Безуглої у соцмережі.

Кирило Буданов

Буданов, на думку Безуглої, здатний схвалювати сміливі рішення, у нього немає лімітів креативу та стоп-сигналів.

На думку Безуглої, в очільника ГУР обмежені знання щодо структури і функції збройних сил, це стосується не тільки суто української, радянської школи, а загальної світової класики, класичних знань та досвіду управління на стратегічному рівні.

Йому 38 років, це генерал нового покоління, не знав СРСР, все життя у спецслужбах. Вирощений війною з Росією.

"Позитив: Найвищий шанс асиметричних сценаріїв. "Чорні лебеді" гарантовані. Швидко вчиться та освоює нові обставини. Ризики: Спецслужба – це не збройні сили. Інтриги", – каже народна обраниця.

Євген Мойсюк

Другий претендент на посаду головкома ЗСУ – Євген Мойсюк, 44 річний генерал-десантник. Також нове покоління, все життя в десантно-штурмових військах (ДШВ). Вирощений війною з Росією. Пройшов шлях від бойового комбата до командувача ДШВ й далі — заступника Залужного.

"Має досвід служби в Косово та Іраку. Фактично довго був "правою рукою" доктора філософії та володіє найбільшою базою знань щодо останніх двох років війни. Аполітичний технократ не схильний до кулуарних розборок", – пише Безугла.

За її словами, він прекрасно знає, "хто є хто в ЗСУ", його не люблять за вимогливість та бажання докопатися до суті.

"Позитив: Обізнаний, рішучий, вольовий. Комплексний досвід ЗСУ. ДШВ! — менталітет найефективнішого виду військ. Зможе переформатувати збройні сили відповідно до сучасних вимог. Без інтриг. Ризики: Менший шанс асиметричних сценаріїв. ДШВ", – зазначила Безугла.

Олександр Сирський

Третій кандидат на посаду головнокомандувача ЗСУ – Олександр Сирський. Йому 58 років.

"Стара школа", уродженець Росії та випускник Московського вищого загальновійськового командного училища. Пройшов всі можливі посади і напрямки за десятки років карʼєри до Командувача сухопутних військ ЗСУ. Досконально знає ворога, але не фанат Герасімова", – повідомила Безугла.

За її словами, воля і жорстокість Сирського зіграли ключову роль у захисті Києва, а Харківський контрнаступ взагалі був авторським проєктом.

Сирський відкритий новим технологіям, але воліє силу маневру та карти.

"Позитив: Весь комплекс знань про збройні сили та ворога, колосальний управлінський та бойовий досвід. Архітектор по суті. Звільнив найбільше захоплених територій. Ризики: Менший шанс асиметричних сценаріїв. Притаманна радянська класика. Інтриги", – каже Безугла.

Вважається, що Сирський не боїться виїжджати на передову.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що полковник ЗСУ зробив важливу заяву щодо посилення мобілізаційних процесів. Також ми розповідали, хто має право на перетин державного кордону під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.