Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Бруд та потужний вітер: як негода впливає на ведення бойових дій

Британські розвідники кажуть, що сніг та мороз значно ускладнили ведення бойових дій на передовій, однак, не зупинили війну повністю

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Погіршення погоди усладнило ведення бойових дій

Фото: Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Погіршення погоди значно сповільнило темп ведення бойових дій на передовій. Однак, мороз та сніг не зупинили війну повністю.

Про це йдеться в новому звіті британських розвідників у неділю, 3 грудня.

Аналітики зазначають, що попри сильний вітер та сніг, ворожі війська продовжують застосовувати авіацію на Бахмутському напрямку. Також негода не впливає на ведення артилерійського вогню.

Однак, росіяни скаржаться на те, що потужний вітер під Бахмутом та на Запорізькому напрямку не дозволяє їхнім військовим застосовувати артилерію та ударні безпілотники вже протягом кількох днів.

Заважає веденню бойових дій також бруд, адже він значно ускладнює рух колісної техніки та піхоти. Ворожі військові зазначають, що їм доводитися пересуватися лише на гусеничних машинах, яких вкрай мало. По такій техніці українські військові часто ведуть успішний артилерійський вогонь.

Росія перекидає в Україну нову дивізію

Як ми писали раніше, Росія почала розгортати в Україні нову 104-ту десантно-штурмову дивізію. Військових перекидають на Херсонський напрямок фронту, прагнучи змінити хід бойових дій.

Британські розвідки нагадали, що в серпня 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу цинічно похвалився планами щодо відродження 104 дивізії. Аналітики також нагадали, що в її в 1998 році скоротили за чисельністю військових до бригади.

До підпорядкування 104-ї десантно-штурмової дивізії, ймовірно, можуть входити:

  • 337 полк;
  • додатковий маневрений полк;
  • 52 полк і артилерійська бригада.

Також відомо про плани ворога збільшити кількість дивізій у бойовому розпорядженні ВДВ до п'яти.

Командування діяльністю бригади десантників здійснює російський генерал-полковник Михайло Теплинський. Саме він відповідає за Херсонський напрямок та є командувачем Повітряно-десантних військ ворожої армії.

Як ми вже розповідали, Росія прагне розв'язати війну також і в інших країнах ЄС, попередив голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко. Пріоритет Росії – Молдова і країни Балтії: Литва, Латвія, Естонія, вся західна частина колишнього СРСР.

Нагадаємо, в Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України. Також ми писали, що російська армія планує повністю окупувати територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.