Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Це не схоже на фільм: у Чехії занепокоїли заявою щодо війни в Україні

Головнокомандувач чеських військових Карел Ржегка розповів про перспективи бойових дій та про допомогу ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

Чехія надала Україні велику кількість боєприпасів – Ржегка

Фото: Генштаб ЗСУ, скрін. Колаж: Pro Війну

У Євросоюзі мають бути готовими для того, що війна в Україні буде тривалою. Водночас, Росія ставатиме "більш ворожою навіть попри поразку".

Про це заявив головнокомандувач чеських військових Карел Ржегка, повідомляє видання Reuters.

За його інформацією, деякі чиновники Заходу занепокоєні нібито "повільним" контрнаступом українських військових. Однак сам Ржегка так не вважає, він розуміє важливість повільних бойових дій.

"Так виглядає військовий наступ. Це не схоже на фільм про Другу світову війну. Це потребує часу", – сказав він.

Він зауважив, що Україна розпочала свій контрнаступ у червні й наразі "захопила лише близько дюжини невеликих сіл", хоча за останні тижні ЗСУ й пробили лінію оборони РФ.

"У загальній картині я думаю, що наразі в жодної зі сторін немає спроможності досягти своїх кінцевих заявлених цілей найближчим часом. Це триватиме не кілька тижнів, це триватиме, мабуть, довго. І важливо, щоб ми підтримували українців ще довго", – сказав Ржегка.

Також він нагадав, що Чехія надала Україні велику кількість боєприпасів, крім того, країна шукає інші способи збільшити розмір цієї допомоги.

"Повірте мені, ми переглядаємо різні сховища, плани та концепції та намагаємося визначити, що ще ми можемо надати. У нас все ще є деякі, в тому числі важке обладнання", – підкреслив Ржегка.

Нова тактика російської армії

Як ми розповідали раніше, російські військові наразі обрали тактику щільних ударів дронами-камікадзе для того, щоб тероризувати місцеве населення та не давати "розслабитися" силам протиповітряної оборони. Наприклад, якщо раніше використовувалось 25 безпілотників, то наразі РФ застосовує 38 одиниць під час атак на Одещину.

Зокрема дрони ворог запускає по акваторії Чорного моря, де приглушується звук, а також уздовж держкордонів, каже речниця Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Ворог потужно збільшив кількість дронів для атаки. Це говорить про те, що він залишає в пріоритеті удари по портовій інфраструктурі. І цієї ночі були уражені стоянки вантажного транспорту, який є учасником логістичної структури", - заявила Гуменюк.

Речниця Сил оборони Півдня уточнила, терористи атакували також й зерно, яке було призначене для експорту в рамках "зернової угоди". Таким чином терористи намагаються зайняти місце України в "зерновій ініціативі".

Раніше ми писали, скільки коштують найпотужніші літаки у світі. Також розповідали, як російський пілот перегнав Мі-8 в Україну.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.