Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Деокупація українських територій – секретар РНБО поділився таємницею

Секретар Радбезу Олексій Данілов відкрив нові подробиці щодо звільнення тимчасово окупованих територій

Фото: Олексій Данілов/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Данілов розповів про план деокупації України

Фото: Олексій Данілов/Facebook, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Питання щодо деокупації українських територій наразі є одним з найважливіших в країні. Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, на які кроки готова піти українська влада для того, щоб покращити цей процес.

Про це він повідомив під час інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Що готує українська влада

Так, за словами Олексія Данілова, зараз українське військово-політичне керівництво готує новий документ. Він повинен стати концепцією для звільнення всіх тимчасово окупованих територій. Секретар РНБО зазначив, в цьому документі буде детальна інформація про те, як саме відбуватиметься процес деокупації.

"Можу відкривати невеличку таємницю. На одному із засідань ставки Верховного головнокомандувача, яке нещодавно відбувалося, президент попросив мати розуміння — як ми будемо звільняти всю нашу територію, всю нашу країну, який це буде мати вигляд, та що для цього потрібно", — зазначив він.

Також секретар Радбезу додав, що цей документ є не зовсім простим, тому для початку, скоріш за все, він буде розглядатися на Ставці Верховного головнокомандувача України. Крім того, Олексій Данілов підкреслив, що зараз триває велика робота щодо розробки такого концепту.

Які території звільнить Україна

Володимир Зеленський нещодавно заявив про те, що Україна готується звільнити Бахмут на Донеччині, а також ще два міста. Експерт Олександр Коваленко припустив, про які населені пункти говорив глава держави.

Так, на його думку, другим містом, яке потрапить під процес деокупації, буде Токмак у Запорізькій області.

"А далі за ним Мелітополь, чому б і ні? А може і не Мелітополь, можна перебирати багато міст. Зеленський навряд чи взяв ці дані зі стелі, напевно, він отримав доповідь із зазначенням міст з високою ймовірністю звільнення. І це обнадійливі новини, сподіваюся, ми дуже скоро щось про це почуємо", — додав експерт.

Водночас інший військовий експерт зазначив, що для того, щоб детальніше розуміти, які саме населені пункти можуть звільнити Збройні сили України, потрібно знати, на якому напрямку найбільше зосереджуються наші сили. Однак, така інформація є секретною. Також він зазначив, що, якщо Володимир Зеленський наважився зробити таку заяву, то це може свідчити про те, що українська армія насправді має необхідні ресурси для звільнення українських територій.

Раніше ми писали, яку заяву зробив президент України. Також ми повідомляли, що броньована техніка Збройних сил вже знаходиться за останньою лінією оборони окупантів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.