Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Звільнимо Бахмут і ще два міста – про які території говорив президент

Експерт поділився думкою стосовно того, які території можуть звільнити Збройні сили України

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Які міста звільнять ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Нещодавно президент Володимир Зеленський зробив заяву, в якій сказав про те, що наша армія звільнить Бахмут на Донбасі, а також ще два міста. Військовий експерт дав свій коментар з цього приводу.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

Які міста звільнять ЗСУ

Так, зі слів оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, скоріш за все, Збройні сили України, окрім Бахмуту, зможуть також звільнити місто Токмак, що знаходиться на території Запорізької області та вже доволі довгий час перебуває в окупації.

"А далі за ним Мелітополь, чому б і ні? А може і не Мелітополь, можна перебирати багато міст. Зеленський навряд чи взяв ці дані зі стелі, напевно, він отримав доповідь із зазначенням міст з високою ймовірністю звільнення. І це обнадійливі новини, сподіваюся, ми дуже скоро щось про це почуємо", — додав експерт.

Інший військовий експерт Владислав Селезньов зазначив, що для того, щоб дізнатися, які міста зможуть звільнити українські військові, потрібно знати, на якому напрямку зосереджені наші головні зусилля, а ця інформація, як відомо, знаходиться під грифом "таємно". Однак, він додав, що якщо Верховний головнокомандувач зробив таку заяву, це означає, що Україна насправді має ресурси для деокупації власних територій. Селезньов підкреслив, що схожі наступальні операції тривають від 2 до 3 місяців, водночас український контрнаступ йде вже 3,5 місяця, тому слід зазначити, що правильне та раціональне використання ресурсів дозволило Зеленському робити такі заяви.

Заява Зеленського щодо деокупації територій

Під час інтерв'ю у Вашингтоні Володимир Зеленський розповів американському журналісту, що наші військові звільнять Бахмут, що знаходиться на території Донецької області, а також ще два міста. Однак, президент відмовився конкретно називати населені пункти, які потраплять під деокупацію. Він заявив, що наша держава має "дуже комплексний план", що стосується звільнення території, які були захоплені росіянами.

Також додамо, що нещодавно українські військові змогли ліквідувати одну з найбільш боєздатних частин російської армії. Однак, попри це все, окупанти все ж продовжують здійснювати спроби наступу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бронетехніка ЗСУ вже знаходиться за останньою лінією оборони окупантів. Також ми повідомляли, чи готові Сили оборони до атак по енергосистемі України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.