Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Готові до різних сценаріїв: ЗСУ посилили мінування кордонів з Росією та Білоруссю

Україна посилює оборону на державних кордонах з країнами-ворогами, щоб уникнути повторного нападу

Фото: Сергій Наєв

Україна мінує кордони

Фото: Сергій Наєв

Вітчизняні фахівці займаються розширенням систем мінно-вибухових загороджень вздовж всього державного кордону, який знаходиться в межах Північної операційної зони. Росія та Білорусь й досі становлять загрозу для нашої безпеки.

Про це повідомив генерал-майор Сергій Наєв на своїй сторінці у соціальній мережі.

"Нам немає різниці, чи це державний кордон з Республікою Білорусь, чи з Росією – це наші вороги. Тож кордон мінується щільно, скрізь, де є загроза нападу противника", – наголосив він.

З його слів, кожна система мінно-вибухових загороджень, а також кожне мінне поле обов'язково повинно бути під наглядом військово підрозділу. Це дозволить військовослужбовцям активно використовувати свою зброю та озброєння для запобігання розмінування територій з боку ворога.

Росія підготувалася до масованих обстрілів України

Як ми писали раніше, Наталія Гуменюк зазначила, що окупанти доволі рідко використовують крилаті ракети "Калібр", адже в більшості наразі запускають безпілотники "шахед". Водночас це може свідчити про те, що ворог накопичує такі ракети.

"Ми вже спостерігаємо довготривалу паузу щодо використання ракет повітряного базування типу К-101, якими вони полюбляли гатити минулого "блекауту". Це може говорити про підготовчий період, який ворог використовує для накопичення цього виду озброєння", – йдеться у заяві.

Також Наталія Гуменюк додала, що, якщо в Чорному морі знаходяться ракетоносії противника, то це завжди небезпечно, адже Росія в будь-який момент може здійснити ракетний обстріл по території України.

Чи варто очікувати загрози з боку Білорусі

Ми раніше зазначали, що країна-агресор не полишає спроб створити ще одного противника для України. Зараз у Кремля є стратегічне завдання — втягнути білоруську армію в повноцінну наземну операцію у війні проти України на боці РФ.

До слова, Центр нацспротиву нещодавно оприлюднив інформацію про підготовку ФСБ Росії та КДБ Білорусі операції під чужим прапором на нафтобазі в Брестській області.

У Мінську розуміють, хто насправді ініціює такі події, та усвідомлюють, що війна не відповідає їхнім інтересам.

Однак Росія залишатиметься активною у спробах провокацій Білорусі. Він також наголосив, що Росія має широкий обсяг інформації щодо всіх критичних об'єктів інфраструктури на території свого союзника, а також розуміє всі сильні та слабкі сторони країни, включаючи інформацію про її спецслужби та армію.

Нагадаємо, скільки літаків РФ тримає у Білорусі. Також ми писали, що росіяни здійснили масовану ракетну атаку 24 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.