Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Імена війни: які позивні у Залужного та інших українських захисників

Під час воєнних операцій учасники повинні тримати зв’язок і координувати дії, для чого часто використовують позивні

Фото: Валерій Залужний

Волонтер, Рубін та Маршал: які позивні в українських військових

Фото: Валерій Залужний

Деякі військові здобувають позивні, деякі вигадують їх самі собі. Часто історії утворення позивних повторюються.

Розповідаємо, які позивні в українських захисників.

Волонтер

Так військові називають українського воєначальника, генерала та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Подейкують, що такий позивний він отримав що через те, що на початку 2023 року пожертвував для ЗСУ 1 мільйон доларів, який успадкував від громадянина США українського походження.

Рубін

Такий позивний має військовослужбовець ЗСУ, підполковник, командир 58-ї окремої мотопіхотної бригади Михайло Драпатий. Саме його Ганна Маляр назвала одним із "командувачів контрнаступом" на фронті.

Михайло Драпатий
Фото: Михайло Драпатий

Штірліц

Позивний українського військовослужбовця, блогера, журналіста та полковника Збройних сил України Анатолія Штефана пішов від його прізвища.

Анатолій Штефан
Фото: Анатолій Штефан

Маршал

Такий позивний має військовий, десантник, поліцейський, начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України (з вересня 2015), генерал поліції 3-го рангу Євгеній Жуков. Захисник нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня – за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та високий професіоналізм.

Марчелло

Євгеній Жуков
Фото: Євгеній Жуков

Позивний від прізвища також має генерал-майор Збройних сил України та начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко.

Він керував обороною Миколаєва під час повномасштабного російського вторгнення. У жовтні 2022 року увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових від НВ.

Дмитро Марченко
Фото: Дмитро Марченко

Редіс

Денис Прокопенко, командир полку "Азов", вигадав собі позивний ще в юності. "Редіс" – з наголосом на першому складі.

Денис Прокопенко
Фото: Денис Прокопенко

Що відомо про Валерія Залужного, його родину та хобі

Раніше ми писали, що велика заслуга у тому, що вже понад півтора року Україна героїчно бореться з Росією, чинного Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Але сам генерал не любить багато розповідати про власні бойові успіхи.

Після початку повномасштабної війни з Росією, впливове американське видання Politico видало статтю, де йшлося про те, що "командувач ЗСУ стане легендарною постаттю в історії України. Адже успіхи української армії здивували весь світ".

"Генерал є уособленням нового покоління українських офіцерів, яке формувалося під час 8-річної війни на Донбасі та на навчаннях з НАТО. ЗСУ вдалося змінити авторитарну сутність, яку сформував радянський військовий вишкіл", – підкреслювало тоді ЗМІ.

Головнокомандувач Збройних сил вкрай рідко розповідає про свою родину. Однак відомо, що він у шлюбі вже понад 20 років.

Головнокомандувач ЗСУ дуже полюбляє внутрішній туризм.

З постів у соцмережі можна зробити висновок, що найкращий компаньйон Залужного під час туристичних походів – його дружина Олена. Закохані полюбляють проводити час разом, якого у Головнокомандуючого ЗСУ наразі вкрай мало.

Крім того, Валерій Залужний любить слухати музику в стилі диско та Rammstein.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи можуть українському військовому відмовити у відпустці. Також ми повідомляли, що деякі військовослужбовці можуть отримати виплати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.