Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Імітація ядерного вибуху та мобілізації — які навчання вперше пройдуть в РФ

Російські ЗМІ пишуть, що масштабні тренування з цивільної оборони відбудуться вже 3 жовтня, будуть відпрацьовані "основні загрози для РФ"

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Країна-агресор вперше в історії проведе масові навчання

Фото: Міноборони РФ, ТАРС. Колаж: Pro Війну

Країна-агресор вперше в історії проведе масові навчання з цивільної оборони. Під час тренувань росіяни хочуть імітувати запровадження військового стану та ядерний вибух.

Про це пишуть російські телеграм-канали.

Коли відбудеться тренування

За даними російських ЗМІ, масштабне тренування, згідно з указом очільниці Росспоживнагляду Анни Попової, призначено на 3 жовтня.

"В умовах розхитування загальновизнаних норм і принципів міжнародного права зростає небезпека збройних конфліктів за участю ядерних держав, зокрема поблизу кордонів Росії", — йдеться в указі ворожого відомства.

Як відбуватимуться навчання

За легендою навчань, у Росії завершилася загальна мобілізація, в окремих регіонах запроваджено воєнний стан, а також можливі виникнення зони радіоактивного забруднення, повна руйнація об'єктів життєзабезпечення населення і до 70% житлового фонду.

У заході мають взяти участь усі відповідальні – від керівників цивільної оборони до голів держкорпорацій.

Водночас винятком буде влада так званих "ДНР", "ЛНР", а також частини окупованих Запорізької та Херсонської областей.

За даними джерел російського видання, раніше схожі навчання проводилися в різних регіонах у різні дні. Однак одноразове тренування, в якому мають узяти участь усі регіони Росії, проводиться вперше. Крім того, раніше в легенді не було згадок про мобілізацію.

Як пояснило анонімне джерело, "легенди змінюються і зазвичай підганяються під сучасні реалії".

Ракетний удар по Севастополю

Раніше ми писали, що, 22 вересня 2023-го року в тимчасово окупованому Севастополі пролунало декілька гучних вибухів. Також, за словами журналіста, в небі над містом пролетіла ракета.

Телеграм-канали в цей день почали поширювати інформацію, що наслідком вибухів є робота протиповітряної оборони в Сакському та Бахчисарайському районах Криму. Схожі заяви робили й представники місцевої влади. Вони розповідали про те, що рятувальники успішно ліквідували займання, що виникло нібито в результаті роботи протиповітряної оборони.

Однак згодом представники Збройних сил України повідомили, що вибухи, які лунали 22 вересня на Кримському півострові, є наслідком атаки українських військових по штабу Чорноморського флоту РФ. Додамо, що деякі ЗМІ поширювали інформацію про те, що штаб ЧФ РФ був атакований ракетами Storm Shadow британського виробництва.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії Російської Федерації в Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.