Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Літак-розвідник НАТО розпочав обліт українських кордонів – що це означає

Від початку повномасштабної війни в Україні союзники допомогають нашій армії, надаючи інформацію, яку вдається здобути під час розвідки

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Війну

Літак НАТО над Україною

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Війну

Повномасштабна війна між Україною та Росією триває вже майже два роки. За цей час Збройні сили змогли отримати чималу кількість зброї. Однак, окрім цього, партнери допомагають і в інший спосіб, зокрема, розвідкою.

Про виліт літака-розвідника НАТО повідомили у моніторинговій групі Кримський вітер.

Виліт літака розвідки НАТО

За даними, які були оприлюднені, літак-розвідник НАТО Bombardier Challenger 650 (позивний CL60) вилетів з бази, що знаходиться в Румунії, та наразі веде розвідку поблизу українських та молдовських кордонів. Повідомляється, що вилетів літак з авіабази Міхаїл Когелничану.

Також слід додати, що в моніторинговій групі зазначили, що Bombardier Challenger 650 американці почали використовувати як літаки радіоелектронної розвідки ще у 2020-му році.

Крім того, Кримський вітер також повідомляє, що Сполучені Штати, а також інші країни діляться з нашою державою розвідувальною інформацією фактично в режимі реального часу. Тому інформація про ситуацію надходить миттєво.

Чи зміниться ситуація на фронті взимку 2024-го року

Раніше ми писали про те, що за даними аналітиків Інституту вивчення війни, наразі російська армія все ще проводить наступальні дії та намагається захопити якомога більшу частину території нашої держави. До того ж активні бойові дії наразі тривають по всьому східному фронті російсько-української війни.

Американські експерти зазначають, що Росія не лише не зупиняє власні наступальні дії, а й, навпаки, нарощує їх. До того ж окупантів не зупиняють такі фактори:

  • негода;
  • складні погодні умови;
  • великі втрати.

"Російські військові здійснюють цілеспрямовані наступальні операції уздовж лінії зіткнення на сході України, використовуючи важкі погодні умови осінньо-зимового сезону для того, щоб забезпечити тактичну перевагу і не дати змоги українським силам використати період сильних морозів для перегрупування", – зазначається у заяві аналітиків Інституту вивчення війни.

Крім того, слід зазначити, що схожою була ситуація на фронті торік.

Нагадаємо, раніше ми писали, які міста хоче окупувати російська армія вже до 2026-го року. Також ми розповідали, чому українським силам важко збивати російські "Кинджали".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.