Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Зима на фронті: чи зміниться хід бойових дій на початку 2024 року

Американські аналітики кажуть, що Росія не відмовляється від своїх загарбницьких планів попри негоду на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Росія не змінює тактику війни навіть попри негоду

Фото: Генштаб ЗСУ, УНІАН. Колаж: Pro Війну

Російські військові намагаються змінити хід бойових дій в Україні. Загарбники не припиняють вести обстріли та здійснювати спроби наступу навіть взимку.

Про це йдеться у матеріалі експертів Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що станом на зараз російські військові почали проводити цілеспрямовані наступальні дії. Бої точаться вздовж всієї лінії фронту на сході нашої країни. Противник використовує складні погодні умови, аби перехопити стретегічну ініціативу в українських військових.

Що відбуватиметься на фронті далі

Американські експерти очікують, що армія Росії й надалі продовжить підтримувати та навіть нарощувати інтенсивність ведення наступів. Ворога не зупиняє навіть негода та складні погоді умови. В Інституті вивчення війни зазначили, що схожа ситуація на фронті була й взимку минулого року.

"Російські військові здійснюють цілеспрямовані наступальні операції уздовж лінії зіткнення на сході України, використовуючи важкі погодні умови осінньо-зимового сезону для того, щоб забезпечити тактичну перевагу і не дати змоги українським силам використати період сильних морозів для перегрупування", – підкреслили аналітики.

Які міста прагне захопити Росія до 2026 року

Як ми писали раніше, за словами німецього військового аналітика Юліана Рьопке, російські сили готуються до більш масштабної війни.

За даними військового аналітика, Росія не прагнет до підписання перемир'я, замість цього, ворог створію новий план війни. Зокрема, Рьопке зазначає, що до 2026 року загарбники хочуть окупувати території:

  • Донецької;
  • Луганської;
  • більшу частину території Дніпропетровської;
  • більшу частину території Харківської;
  • більшу частину території Запорізької областей.

Також за даними військового експерта, до кінця 2024 року російська армія намагатиметься повністю захопити території Донеччини та Луганщини, а також частину Харківської області. Зокрема, за словами аналітика, ворог хоче дійти до річки Оскіл.

Що стосується Херсонщини, то тут варто зазначити, що ворог, скоріш за все, буде тримати оборону на цьому напрямку без спроб наступу, зазначив аналітик.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, якою є ситуація на Авдіївському напрямку. Також ми писали, що російські окупанти пішли в наступ в районі міста Авдіївка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.