Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Маск догрався? Хто тепер заволодіє частиною контролю над Starlink

Відомий мільярдер передав часткове управління над своєю супутниковою системою

Фото: сайт Пентагону, сайт Starlink, скриншот. Колаж: Pro Війну.

Маск втрачає контроль над Starlimk

Фото: сайт Пентагону, сайт Starlink, скриншот. Колаж: Pro Війну.

Нещодавно прогримів скандал стосовно відключення Ілоном Маском Starlink на території Криму, що завадило Збройним силам провести атаку на російський Чорноморський флот. Зараз біограф американського мільярдера Уолтер Айзексон заявив, що "певна кількість обладнання та послуг" супутникової мережі Starlink перейшла під контроль Пентагона.

Про це біограф повідомив у The Washington Post.

Айзексон стверджує, що Маск висловив бажання уникнути асоціації з російським вторгненням в Україну, боячись того, що використання технологій його компанії SpaceX може призвести до ядерної війни.

"Він сказав: "Чому я на цій війні? Я створив Starlink, щоб люди могли відпочити, подивитися фільми на Netflix і пограти у відеоігри. Я не хотів створити щось, що могло б спричинити ядерну війну", – процитував мільярдера Айзексон.

Також за словами біографа, Ілон Маск втратив контроль над геозонами та умовами використання Starlink.

Передісторія

У біографії Маска, написаної Уолтером Айзексоном, стверджується, що мільярдер наказав відключити Starlink поблизу Криму минулого року. Це, як зазначається, було зроблено з метою запобігти можливій українській атаці на російський військово-морський флот. Маск нібито злякався, що Росія може відповісти на таку атаку ядерною зброєю.

Пізніше мільярдер написав, що не казав своїм спеціалістам вимикати супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, оскільки вона там від самого початку не працювала.

Однак відповіді США на цю подію не довелося довго чекати та вже за кілька днів сенатор Елізабет Воррен закликала провести розслідування щодо компанії SpaceX, оскільки Маск може бути причетний до зриву важливої військової операції.

Подоляк звинуватив Маска у підтримці Росії

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк бурхливо висловився стосовно того, що Ілон Маск, можливо, завадив Збройним силам провести військову операцію біля Криму.

"Не дозволивши українським дронам знищити частину російського військового флоту через втручання в роботу Starlink, Ілон Маск дозволив цьому флоту стріляти ракетами "Калібр" по українських містах. У результаті гинуть мирні жителі, діти", – написав Михайло Подоляк.

Також він додав, що не може зрозуміти тих людей, які досі стають на захист військових злочинців.

Раніше ми писали, як у США прокоментували відключення Starlink у Криму. Також повідомляли, як Путін відреагував на цю ситуацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.