Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наші вдома: з російського полону повернули 207 українців

Президент України Володимир Зеленський подякував розвідці, СБУ, Офісу президента та Міністерству внутрішніх справ за гарно сплановану операцію

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Додому 31 січня повернулось 207 українських полонених

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

У середу, 31 січня, з російського полону вдалось повернути понад 200 українців. Серед них є військові та цивільні.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Наші – вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні", – розповів український лідер.

Крім того, Зеленський наголосив, що треба повернути з російського полону всіх громадян Україні і запевнив, що влада зараз працює над цим.

Також він подякував за "класну роботу" розвідці, СБУ, Офісу президента та Міністерству внутрішніх справ.

"Зараз – чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко – молодці!", – підсумував Зеленський.

Кого із військових вдалось повернути

За словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, серед повернутих додому українців, воїни:

  • Збройних сил України;
  • Національної гвардії;
  • Держприкордонслужби;
  • Національної поліції.

Голова Офісу президента каже, що додому повернулись рядові, сержанти й офіцери.

Серед воїнів, за його словами, "є і захисники Маріуполя, які були на "Азовсталі", острова Зміїний, а також ті, хто воював на низці напрямків".

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, 180 оборонців, які повертаються додому з рядового та сержантського складу, ще 27 українські офіцери.

Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених оборонців вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21.

Перший обмін полоненими у 2024 році

Раніше ми писали про те, що 3 січня Україна повернула з російського полону 230 військових. Частина із них боронила Маріуполь та "Азовсталь", розповів президент Володимир Зеленський.

"Наші – вдома. З російського полону повернули понад двісті наших воїнів і цивільних. Солдати, сержанти, офіцери. Воїни Збройних Сил, Національної гвардії, ВМС, прикордонники. Частина захисників боронили Маріуполь та "Азовсталь", – підписав відео Зеленський.

Омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що з полону повернено 230 військових.

Це був 49 обмін полоненими від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як в Росії висловилися з приводу можливих переговорів з Україною. Також ми розповідали, що в НАТО попередили про можливу небезпеку з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.