Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Наступники бункерного диктатора: хто замінить Путіна у разі його смерті

Мережею часто ширяться чутки про смерть та ймовірні хвороби президента країни-агресора, а на його крісло задивляється чимало російських політиків

Фото: Володимир Путін

Хто керуватиме Росією після смерті Путіна: можливі кандидати

Фото: Володимир Путін

У разі смерті очільника Кремля, на певний період часу його автоматично замінив би глава уряду. Проте ЗМІ назвали й інших потенційних наступників.

Про це повідомляє The Independent.

Михайло Мішустін

Конституція країни-терориста надає російським чиновникам 14 днів на проведення дострокових президентських виборів. Упродовж цього періоду тимчасово обов'язки президента має виконувати прем'єр-міністр Михайло Мішустін.

Натомість, політик не має достатньої підтримки серед найближчого оточення Путіна.

Дмитро Медвєдєв

Урядовець відомий як найближчий соратник Путіна також є кандидатом на посаду диктатора. Медведєв раніше обіймав посаду президента з 2008 по 2012 рік, перш ніж піти у відставку за заздалегідь обумовленими домовленостями. А також був прем’єр-міністром Росії з 2012 до 2020 року, перш ніж стати заступником голови Ради безпеки Росії.

У ЗМІ Медвєдєв показав себе як українофоба, який постійно спирається на ядерний шантаж.

До того ж, піддатливість Путіну послабила його авторитет серед російської еліти.

Сергій Кирієнко

Кирієнко обіймає посаду першого заступника глави адміністрації з 2016 року. Він також є особою з найближчого оточення диктатора.

Зважаючи на його вплив на справи, пов'язані з окупацією територій України, він має постійний доступ до російського лідера і підтримує конструктивні відносини з основними ключовими фігурами серед політичної еліти.

Микола Патрушев

Секретар Ради безпеки Росії Патрушев. Він спілкується з Путіним з того часу, як вони разом працювали в КДБ. Політик був головним стратегом під час вторгнення на Україну у 2014 та 2022 роках.

71-річний чиновник є одним із небагатьох, до кого прислухається російський диктатор. Його син Дмитро, міністр сільського господарства, також може бути потенційним наступником Путіна.

Також ймовірні сценарії того, що очільником країни-терориста стане мер Москви Сергій Собянін, колишній охоронець Олексій Дюмін або ж голова адміністрації Дмитро Козак.

"Це має бути хтось, хто зможе створити коаліцію, хто зможе бути прийнятним як для технократів, так і для еліти безпеки. Цілком імовірно, що він не стане одним із великих звірів саме через необхідність створення коаліції", – заявили в медіа.

Путіну пропонували вдарити по Україні космічною ракетою

Раніше ми писали, що колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін дав ідею президенту РФ атакувати велике українське місто доволі нестандартною для війни зброєю.

Розслідувачі отримали записи розмов Рогозіна з генеральним директором російського ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим. Вони обговорювали ймовірний удар по Україні космічною ракетою.

Зброю хотіли запустити з космодрому "Плесецьк", а на борт помістити авіабомби та боєголовки.

Конструктор Юрій Соломонов знайшов вирішення проблеми перегрівання фугасних авіабомб або керованих боєголовок через надзвуковий вхід в атмосферу.

На підготовку такої операції знадобилося б близько 6 місяців. Хоча й було одне "але". Похибка при ударі становила до 100 кілометрів, а, отже, могла вразити частину російської території.

План був доведений до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього – невідомо.

Нагадаємо, Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю. Також ми писали, що Путін хоче використати війну в Ізраїлі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.