Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Не потрібні навіть вдома: Росія відмовляється забирати військових з українського полону

З початку повномасштабного вторгнення в український полон потрапило доволі багато росіян, однак сама країна-агресор не поспішає зі звільненням своїх військових

Фото: Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росії не потрібні полонені

Фото: Минобороны РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Вже досить довгий час не відбуваються обміни військовополонених. Однак, виявляється, що винуватцями цієї ситуації виступає російське керівництво, адже вони не надто сильно хочуть звільнити військових з полону.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів український омбудсмен Дмитро Лубінець.

Росія не поспішає зі звільненням полонених

Омбудсмен згадав про те, що між українською та російською стороною вже доволі тривалий час не відбувається жодних обмінів військових, що потрапили до полону. Однак така ситуація склалася через Росію.

"Це питання чують усі державні відомства та представники Координаційного штабу, які беруть участь у переговорних процесах. І відповідь на це питання є. Обміни не відбуваються, бо цього не хоче Росія!", – констатував Дмитро Лубінець.

Крім того, він зазначив, що представники України час від часу проявляють ініціативи та намагаються домовитися про повернення захисників з полону. Однак в більшості випадків Росія не бажає йти на контакт.

До того ж, за словами Лубінця, доволі багато російських військових писали заяви на те, що вони хочуть бути звільнені з полону, однак російське керівництво жодної відповіді на ці заяви не давало.

Окупанти висловилися про переговори

Раніше ми писали про те, що заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков в інтерв'ю пропагандистським ЗМІ розповів, що думають в Росії про можливі переговори з Україною.

Так, на запитання журналістів про можливі переговори та перемир'я Рябков сказав, що країна-агресор зовсім не хоче жодних перемовин з Україною. Ці слова він пояснив тим, що окупанти "планують досягти цілей СВО у наступному році".

Крім того, Рябков сказав, що Кремль в жодному випадку не піде на ті умови, які були виставлені Україною, а також він згадав стандартну тезу кремлівської пропаганди про "несамостійність" нашої держави.

До того ж, Рябков зазначив, що Росія буцімто готова розглянути ті умови, які можуть запропонувати США, однак, на вимоги Києва щодо перемовин вони не погодяться.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в НАТО попередили про можливу небезпеку зі сторони російських окупантів. Також ми писали, де, за словами Володимира Зеленського, росіяни можуть розпочати нові війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.