Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Newsweek пише, що F-16, ймовірно, скоро будуть Україні – як відреагували в ЗСУ

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, перебування F-16 в Україні зараз було б недоцільним

фото US Air Force, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Ігнат у дописі відреагував на на публікацію Newsweek

фото US Air Force, Повітряні сили ЗСУ. Колаж: Pro Війну

В Україну, можливо, вже через кілька днів почнуть надходити винищувачі F-16 із першої партії. До відправки готові вже 18 літаків.

Про це повідомили журналісти видання Newsweek.

Журналісти зазначили, що українські пілоти вже пройшли навчання у Румунії.

Російські телеграм-канали припустили, що Україна, можливо, вперше задіяла західні літаки F-16, після низки гучних знищень:

  • російських винищувачів;
  • великого десантного корабля "Новоросійськ" у порту Феодосії в тимчасово окупованому Криму.

Однак, жодних офіційних підтверджень про передачу таких бажаних для ЗСУ винищувачів F-16 Києву не було.

Водночас, американське джерело раніше проінформувало Newsweek, що, ймовірно, ЗСУ вже отримали першу партію із обіцяної кількості F-16, це може дати українським військам необхідну підтримку на фронті, який майже не рухається впродовж багатьох місяців.

"Сподіваюся, що Захід навчився НЕ оголошувати про нові системи озброєнь, як це робилося здебільшого протягом перших 20 місяців війни. Тепер російські війська повинні важко пристосовуватися до боротьби з новою українською зброєю", – зазначив колишній радник головнокомандувача ЗСУ Даніел Райс.

Однак згодом, ЗМІ уточнило, що винищувачі F-16 поки не доставили в Україну, але це відбудеться вже через кілька днів.

Як відреагували в ЗСУ

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у дописі в соцмережі відреагував на публікацію Newsweek.

"Американське видання Newsweek опублікувало матеріал "ніочьом" із неймовірними припущеннями про перебування F-16 в Україні і навіть їх ІМОВІРНУ причетність до знищення шести російських літаків. Це неабиякий шанс для хайпу наших телеграм-каналів та різних медіа, яким плювати на власну репутацію", – написав він.

Речник Повітряних сил також додав, що перебування F-16 в Україні зараз було б недоцільним.

Чи зможуть винищувачі прорвати ворожу оборону

Як ми писали, використання ЗСУ винищувачів F-16 відіграє серйозну роль. Це обов'язково відобразиться на фронті, розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Авіація сама по собі без піхоти без танкових підрозділів вона не відіграє такої ключової ролі. Звичайно це все має бути в комплексі з попереднього планування злагоджених дій партнерів, наших союзників і також сусідів які безпосередньо беруть участь зліва та справа", – йдеться у заяві.

За словами Євлаша, це має бути спланована операція в поєднанні із новими зразками озброєнь, які все ще продовжують надходити. Також військові будуть повинні використовувати високоточне далекобійне озброєння, таке як HIMARS, а також ракети Storm Shadow/SCALP EG.

Крім того військовий детально пояснив, що все це відіграє досить серйозну роль, в тому числі й морально-психологічну, і загалом позитивно відобразиться на фронті.

Раніше ми писали, що ЗСУ знищили великий російський десантний корабель. Крім того, ми розповідали, яка зброя загрожує морській силі Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.