Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Нові погрози від Росії: повітряних тривог в Україні стане більше

Президент країни-агресора Володимир Путін оголосив про патрулювання МіГ-31К з ракетами Х-47 "Кинджал" у Чорному морі

Фото: УНІАН

МіГ-31К

Фото: УНІАН

Ймовірно, це оголошення спрямоване на залякування НАТО. Натомість для Сил оборони України нічого не зміниться.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "Українській правді".

З його слів, для України вищезгадана погроза нічого не змінює, адже окупанти й без того щодня загрожують нашій безпеці.

З технічного погляду, характеристики аеробалістичної ракети під кодовою назвою Х-47 "Кинджал" дають Росії можливість виконувати запуск цієї ракети як з північного, так і зі східного напрямків на територію України, і акваторія Чорного моря є лише одним із можливих напрямків для цього. Також Ігнат зауважив, що російські літаки, зокрема винищувачі й розвідники, здійснюють щоденні польоти в повітряному просторі навколо цього регіону.

До того ж спікер наголосив, що при кожному надходженні інформації про зліт в повітря МіГ-31К із "Кинджалом", українці чутимуть виття сирени.

Крім того, країни-учасниці НАТО щоразу використовуватимуть свої винищувачі для перехоплення російської зброї у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем.

Чорне море планують розмінувати

Ми вже писали, що Туреччина, Румунія та Болгарія планують створити спеціальний підрозділ для очищення Чорного моря від мін. Вірогідно, що ця кампанія розпочнеться вже наступного місяця.

Запланована ініціатива не має прямого стосунку до дій НАТО, однак це буде першим великим об'єднаним зусиллям союзників у Чорному морі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Операція з розмінування має бути повністю мирною, без залучення жодних нових кораблів НАТО, заявляють джерела. Одна з цілей місії — показати, що три країни здатні розв'язати проблему самостійно.

Атаки України в Чорному морі

Ми зазначали, що удари України по Чорноморському флоту Росії показали, що наша держава зберігає ініціативу у війні. Натомість російський диктатор Володимир Путін втратив над нею контроль.

Як вже було зазначено, українські військові успішно завдали точного удару по штабу Чорноморського флоту Росії, що призвело до ліквідації 34 офіцерів, а саму будівлю штабу відремонтувати буде неможливо. Також, слід відзначити, що Спеціальні сили операцій (ССО) оновили інформацію щодо втрат противника в результаті спеціальної операції знищення великого десантного корабля "Мінськ". Варто додати, що сам корабель планував вийти на чергування наступного дня, і на борту знаходився особовий склад, який було також ліквідовано.

Нагадаємо, українські військові атакували штаб Чорноморського флоту РФ. Також ми повідомляли, що внаслідок влучного удару по будівлі штабу Чорноморського флоту в Севастополі було ліквідовано його командувача Віктора Соколова.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.