Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Обмін полоненими – Зеленський розповів, як захисники повертаються додому

Між українською та російською сторонами було проведено декілька обмінів військовополонених бійців

Фото: УНІАН, АЗОВ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Зеленський розповів про обмін полоненими

Фото: УНІАН, АЗОВ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Від початку повномасштабного вторгнення Збройним силам України вдалося взяти в полон чимало росіян. Однак, деякі українці також перебувають в російському полоні. При цьому, іноді їх вдається звільняти прямо на фронті.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю агентству AP News.

Обміни полоненими

Президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю розповів про те, що нашій країні за останні 6 місяців вдалося повернути не надто багато громадян з російського полону. Зокрема, за його словами, за півроку додому змогли повернутися не більше ніж 100 українців.

Якщо ж брати до уваги весь час повномасштабної війни, то тут, за словами президента України, всього було звільнено декілька тисяч осіб.

Нерідко трапляються випадки, коли обміни військовополоненими відбуваються не лише в глобальному та публічному форматі, а й в місцевому. Тобто, сторони обмінюють осіб прямо поблизу лінії фронту. Тому, про деякі схожі обміни в Україні фактично не говорять.

Крім того, президент додав, що "ми боремося за кожну таку нашу людину. Ми обмінюємо..."

Росіяни відмовляються від військових

Раніше ми писали про те, що омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, чому вже доволі тривалий час не відбуваються обміни військовополоненими між українською та російською стороною.

З його слів стає відомо, що винуватцями в цьому є самі росіяни, адже вони не поспішають звільняти своїх громадян з полону.

"Це питання чують усі державні відомства та представники Координаційного штабу, які беруть участь у переговорних процесах. І відповідь на це питання є. Обміни не відбуваються, бо цього не хоче Росія!", – розповів Лубінець.

Крім того, він зазначив, що українська сторона вже неодноразово проявляла ініціативу щодо обміну військовополоненими. Проте, від ворожої сторони так і не вдалося отримати належної відповіді.

До того ж, за словами Лубінця, самі російські військовослужбовці, що потрапили до полону неодноразово писали заяви на те, щоб країна включила їх в списки на обмін. Проте, відповіді отримати не вдалося.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як в Росії висловилися з приводу можливих переговорів з Україною. Також ми розповідали, що в НАТО попередили про можливу небезпеку зі сторони Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.