Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Озброєння для ЗСУ: скільки нових видів отримала армія у 2024 році

Українські військовослужбовці отримали чимало озброєння, що було виготовлено у нашій державі

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Виробництво зброї в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військово-промисловий комплекс України активно нарощує виготовлення зброї. Тому, цього року Збройні сили отримали 46 нових видів озброєння.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Виробництво зброї в Україні

У відомстві розповіли, що модернізація озброєння в Україні ведеться фактично постійно. Зокрема, там додали, що військово-промисловий комплекс України виготовляє:

  • самохідні артилерійські установки "Богдана";
  • системи радіоелектронної боротьби;
  • безпілотники;
  • стрілецька зброя.

"Ми робимо все можливе, щоб з часом Україна була максимально самодостатньою у забезпеченні Сил оборони необхідною зброєю. При цьому наголошую, що на етапі прискорення розвитку вітчизняної "оборонки" підтримка наших партнерів, фінансові та технологічні інвестиції є надважливими", – заявив заступник Міноборони.

Крім того, українська армія отримала також доволі багато озброєння, що було виготовлено у інших країнах. Наразі ця зброя активно використовується на російсько-українському фронті.

Дрони на 1000 км

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про те, що в Україні планують виготовляти безпілотники, які летітимуть на 1000 км. Зокрема, за словами Федорова в країні наразі є 10 компаній, які здатні виготовляти БПЛА, що можуть дістатися Москви та Санкт-Петербурга.

Тому, вже незабаром в Україні будуть виготовляти дрони, дальністю 300, 500, 700 та 1000 кілометрів.

Також Федоров додав, що в державі будуть збільшувати фінансування виробництва військових технологій.

"Нам потрібно діяти антибюрократично. Це суть прориву у війні технологій. Ми будемо продовжувати робити на це ставку, працювати в цьому напрямку. Тому що технології дійсно можуть нас врятувати", – Федоров.

Зазначимо, що Збройні сили України від початку війни активно використовують дрони вітчизняного та іноземного виробництва.

Нагадаємо, раніше ми писали, де відбуваються навчання російських операторів "шахедів". Також ми повідомляли, що російські окупанти використовують Starlink на окупованих територіях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.