Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Про F-16 вже меми ходять: як Росія почала знищувати фейкові літаки

Російські загарбники поширюють інформацію про те, що на території України буцімто було збито винищувачі F-16

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Ігнат розповів про фейкові збиття F-16

Фото: Юрій Ігнат/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Війну

Вже тривалий час йдуть обговорення передачі Збройним силам України американських винищувачів F-16. Точної дати отримання цих літаків немає, однак, росіяни вже роблять гучні заяви про фейкове збиття F-16 на території України.

В ефірі національного телемарафону з цього приводу висловився речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Фейкові збиття літаків

Нещодавно російські джерела почали поширювати інформацію про те, що буцімто на території України було збито декілька літаків F-16, які належать ЗСУ. Однак, українська армія ще навіть не отримувала цих винищувачів.

"Ну про F-16 це вже взагалі меми ходять, що вони навіть вже і їх "знайшли" в Україні". Я щодня отримую такі запитання від колег: "Ну то все ж таки, офрекорд, скажіть, є вони?" Люди хочуть вірити, що вони в Україні. Ну ворог повірив, і ворог їх "знищує", – зазначив представник Повітряних сил в ефірі національного телемарафону.

Крім того, Ігнат також заявив, що наразі в України є готовність щодо отримання винищувачів F-16 від західних партнерів. При цьому, тут слід зазначити, що для цього процесу потрібні:

  • пілоти;
  • інженери;
  • інфраструктура.

Варто додати, що Ігнат не розповів, коли саме Збройні сили зможуть отримати літаки.

Підготовка передачі перших F-16

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський після проведення телефонної розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте розповів про початок підготовки щодо передачі перших 18 літаків F-16 в Україну.

Президент додав, що це дуже важливий крок, завдяки якому вдасться посилити протиповітряну оборону нашої країни та захистити себе від російських авіаударів.

До того ж, глава держави подякував Нідерландам за підтримку у прагненні України вступити до Європейського Союзу, а також зазначив про важливість надання допомоги нашій державі від ЄС.

Крім того, слід зазначити, що прем'єр-міністр Нідерландів та президент України в рамках телефонної розмови обговорили теперішню ситуацію на лінії фронту, а також чергову зустріч у форматі Формули миру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яка з країн вирішила припинити обговорення допомоги для України. Також ми повідомляли, що Швеція має наміри передати нашій країні винищувачі Gripen.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.