Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Рейди українських військових в Криму – розвідник розкрив деталі успішних операцій

Представник Головного управління розвідки України розкрив деталі операції на тимчасово окупованому півострові

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Подробиці операцій ГУР

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Військові Головного управління розвідки декілька місяців тому провели успішні операції на території Криму, який знаходиться під контролем російських окупантів. Тепер вже стали відомі нові подробиці успішних дій ГУРівців.

Про це розповів розвідник спецпідрозділу "Артан" Головного управління Міністерства оборони України "Лютий".

Подробиці успішних операцій

24 серпня та 3 жовтня бійці спеціального підрозділу "Артан" провели дві успішні операції на території Кримського півострову. Сам розвідник розповів деталі дій його підрозділу.

Так, за словами "Лютого" стало відомо, що він та ще декілька військовий прикривали ударну групу десанту на відстані 500-1000 метрів від узбережжя Криму. На озброєнні у бійців "Артану" були ПЗРК Stinger, адже військові очікували на ймовірні вертолітні атаки окупантів.

Крім того, "Лютий" також розповів, що сама операція тривала декілька годин, а загалом участь в ній взяло близько 30 осіб. Окрім того, підрозділ "Артан" разом з розвідником "Лютим" також брали участь у звільненні вишок Бойка, що знаходяться неподалік узбережжя.

Варто згадати, що ціллю таких раптових атак української армії, за словами бійця Головного управління розвідки України, є психологічний тиск на окупантів, а також підвищення підготовки самих військових до майбутньої деокупації півострова.

Росія хоче створити "Майдан"

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю закордонним виданням розповів про підступні плани ворога.

Так, очільник держави сказав, що окупанти хочуть здійснити справжній розкол в українському суспільстві, створивши кампанію щодо дестабілізації в Україні. Зокрема, відомо, що ця кампанія має назву "Майдан-3".

За словами Зеленського, росіяни хочуть посіяти справжній хаос всередині країни, адже завдяки цьому може відбутися відсторонення президента України, про яке так мріють росіяни. Також він додав, що про це повідомили не лише представники української розвідки, адже схожі заяви лунали і від деяких західних партнерів.

Зазначимо, що для Росії майдан – це переворот в Україні з тотальним розколом в суспільстві.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що російські окупанти посилюють системи протиповітряної оборони на власній території. Також ми повідомляли, чим російська армія найчастіше обстрілює територію нашої держави.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.