Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія посилює власну ППО – про що свідчать такі дії окупантів

Розповідаємо, чому російські окупанти намагаються покращити власну систему протиповітряної оборони

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Росія посилює ППО

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупанти доволі часто завдають ударів по території нашої країни. Однак, "прильоти" по Росії також не є рідкістю, адже ЗСУ завдають чимало прицільних ударів по важливих для окупантів об'єктах. Саме через це росіяни посилюють захист неба.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Посилення ППО в Росії

Аналітики ISW розповідають, що окупанти намагаються покращити системи протиповітряної оборони одразу в декількох регіонах. Все через те, що Україна може провести взимку серію атак по важливих для окупантів об'єктах. Зокрема, ЗСУ можуть серйозно зашкодити маршрутам постачання в тилових районах.

Тому, в Росії посилили системи ППО, а також розпочали патрулювання об'єктів, що є критично важливими для Росії. Таким чином окупанти намагаються їх захистити. Однак, слід додати, що додаткове посилення вдалося помітити у прикордонних з Україною регіонах.

Там окупанти почали фінансувати створення так званих "територіальних ліній оборони". Крім того, російська влада активно працює над списком об'єктів, які вони хочуть захистити.

Також зазначимо, що сам Центральний федеральний округ складається з 18 регіонів Росії, зокрема, там також присутні і області, що межують з Україною.

Чим окупанти найчастіше обстрілюють

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів про те, що цього року російська армія змінила власну тактику щодо обстрілів території України.

Зокрема, з його слів стає відомо, що в 2023-му російська армія зробила головну ставку на безпілотники типу "шахед", саме тому вони їх дуже багато виробляють. При цьому, самі запаси ракет є значно меншими, ніж минулого року, через що Росія їх не використовує так часто.

До того ж, за даними представників Генерального управління розвідки України, наразі в російської армії є на озброєнні близько 800 крилатих ракет, що значно менше ніж було минулого року.

"Це не стосується ракет С-300 чи авіаційних ракет (Х-59, Х-32), "Оніксів" тощо. Це стосується ракет Х-101, Х-555. Тому, мабуть, цієї зими буде більше зроблено ставку на ударні БПЛА, їх буде більше", – зазначив представник Повітряних сил.

Також Ігнат додав, що стратегія ворожих сил значно змінилася, адже раніше співвідношення дронів та ракет було приблизно однаковим. Проте, тепер лише за один місяць окупанти випустили по території України близько 500 БПЛА. Це, своєю чергою, свідчить про великі масштаби виробництва дронів-камікадзе.

Нагадаємо, раніше ми писали про збільшення виробництва українських безпілотників. Також ми повідомляли, що прем'єрка Естонії розповіла, чому Україна обов'язково переможе Росію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.