Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія змінила тактику? Чим ворог частіше здійснює обстріли цьогоріч

Розповідаємо, як українські військові готуються до можливих ударів по об'єктах критичної інфраструктури та чого їм не вистачає для ефективної оборони

Фото: Pexels, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Кількість дронів може значно збільшитись перед зимою

Фото: Pexels, Facebook. Колаж: Pro Гроші

З наближенням холодної пори року росіяни можуть вдатись до торішньої тактики ударів по об'єктах критичної інфраструктури та спробують залишити українців без електропостачання. Але цього року Україна готується до подібних сценаріїв.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат сайту NV.

На його думку, цьогоріч країна агресор робитиме ставку на БпЛА, а тому дронів-камікадзе буде значно більше. Річ у тому, що у 2022 році Росія мала значно більше ракет. За даними ГУР Міноборони України, Росія накопичила понад 800 високоточних ракет, що значно менше ніж вони мали минулого року.

"Це не стосується ракет С-300 чи авіаційних ракет (Х-59, Х-32), "Оніксів" тощо. Це стосується ракет Х-101, Х-555. Тому, мабуть, цієї зими буде більше зроблено ставку на ударні БПЛА, їх буде більше", — повідомив Юрій Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, стратегія ворога змінилась і Україна повинна бути до неї готова. За його словами, раніше співвідношення ракет та безпілотників було десь 50/50 — 1 000 Шахедів і 1 000 ракет, але зараз, лише у вересні, було випущено 500 дронів-камікадзе.

Чого не вистачає Україні

Юрій Ігнат запевнив, Сили протиповітряної оборони та загалом Сили оборони не готуються до обстрілів, а перебувають в стані бойової готовності цілодобово. Він також підкреслив, що наші захисники чекають на додаткове озброєння, яке обіцяють поставити Україні міжнародні партнери. Такі як додаткові системи NASAMS, про які оголошував президент.

"Є оголошення від наших західних партнерів (ми його вже підтвердили), що в нас є гарні результати бойового застосування на полігоні у Сполучених Штатах зенітних ракетних комплексів "Бук-М1", які переобладнані під американські ракети, що можуть посилити нашу протиповітряну оборону", — повідомив речник Повітряних сил.

За його словами, в України залишається дефіцит ракет радянського виробництва, а для ефективного захисту нашого повітряного простору недостатньо західних ракет. Саме тому необхідно робити відповідні кроки на шляху схрещення американського з радянським.

Раніше ми писали, що західні партнери передали Україні додаткові зенітно-ракетні установки норвезького виробництва NASAMS, а також чому озброєння, яке Україна отримала від західних союзників, недостатньо для захисту неба.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.