Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія частково вивела військових із ЗАЕС – в чому причина

Розповідаємо, які зміни відбулися на Запорізькій атомній електростанції, що вже тривалий час знаходиться в окупації

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Окупантів на ЗАЕС стало менше

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Ще на початку повномасштабного вторгнення російська армія захопила ЗАЕС в Енергодарі. З того моменту, на станції весь час перебуває велика кількість російських військових, однак, нещодавно численність окупантів зменшилася.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів глава "Енергоатому" Петро Котін.

Ситуація на ЗАЕС

Котін розповів, що наразі на території Запорізької атомної електростанції працює близько 800 українців. Однак, попри це, умови роботи й досі залишається складними.

"Наш персонал не підписує контракти з російський "Росатомом". Персоналу окупантам не вистачає, тому вони вимушені використовувати наш персонал на станції. Фактично умови роботи нашого персоналу залишаються дуже важкими", – додав очільник "Енергоатому".

Також він заявив, що на території Запорізької атомної електростанції та загалом у місті стало значно менше російських військових, а також відбулися серйозні зміни щодо персоналу на самій ЗАЕС.

"Водночас останнім часом поменшало російських військових в місті Енергодарі та на самій станції. І змінюється персонал зараз більше на жіночої статі. Чоловіків стає менше. Ми вважаємо, що росіяни використовують цих чоловіків для переведення на фронт", – розповів Петро Котін.

Також варто додати, що наразі на території ЗАЕС перебувають представники Міжнародного агентства з питань атомної енергетики.

Росія мобілізує українців в окупації

Раніше ми писали про те, що на деяких окупованих територіях на півдні України російські окупанти вдаються до серйозних злочинів та призивають до власного війська українців.

Зокрема, за даними представників Центру національного спротиву відомо, що російські окупанти на цих територіях роздають паспорти своєї країни місцевим жителям, адже вони створили таку систему, де без паспортів Росії фактично неможливо жити.

Згодом, після того, як жителі отримали паспорти Росії їм вручають повістки. Вони з'являються до місцевих військкоматів, де окупанти пропонують підписати контракт з армією Росії. Також варто додати, що резервістів мобілізують до війська примусово.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія відправляє на фронт військовополонених. Також ми повідомляли, якою є вартість та характеристики РСЗВ Striga.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.