Головна Новини Мобілізація Відбудова Цифри Події Армія

Росія мобілізує українців на ТОТ: кого в першу чергу призивають

Росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують здійснювати злочини проти українців

Фото: Міноборони РФ/Facebook

Росіяни мобілізують українців на ТОТ

Фото: Міноборони РФ/Facebook

З початку повномасштабного вторгнення Росія здійснила доволі багато воєнних злочинів на окупованих територіях. Однак ворог продовжує і досі порушувати закони війни та мобілізує українців на окупованих територіях.

Про це розповіли в Центрі національного спротиву.

Окупанти мобілізують українців

Представники ЦНС повідомляють про те, що армія окупантів мобілізує місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, мова йде саме про південь України.

Там додали, що спочатку росіяни змушують українців отримати паспорт ворожої країни, також варто згадати, що окупанти створили таку систему, що життя без паспорта Росії на ТОТ стає фактично неможливим. До того ж особам, які досі мають паспорт України, росіяни регулярно погрожують.

Також в ЦНС повідомили, що чоловіки, після отримання паспорта ворожої країни майже одразу отримують повістку, а вже у самому військкоматі їм пропонують підписати контракт з армією Росії, однак деяких чоловіків мобілізують без їхньої згоди.

Варто згадати, що найбільш поширеною така мобілізація є в селах.

Росія відправляє на фронт військовополонених

Раніше ми писали про те, що російське окупаційне командування прийняло рішення щодо відправки на фронт українських військових, які були захоплені в полон.

Так, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, в Росії створили батальйон, який складається повністю з полонених українських військових. Бійці цього батальйону вже склали присягу на вірність Росії та невдовзі можуть бути відправлені на фронт.

Також відомо, що, цей батальйон діятиме у складі злочинного угруповання "Каскад", що розташовується на тимчасово окупованих територіях Донецької та Запорізької областей. Крім того, аналітики Інституту вивчення війни заявляли, що для служби в цьому батальйоні росіяни завербували 70 військових з України, які потрапили в полон.

Варто зазначити, що такі дії російських окупантів є порушенням Женевської конвенції, адже згідно з законами ведення війни, жоден військовополонений не може бути відправлений у зону бойових дій. До того ж такі особи не повинні виконувати роботу, яка може зашкодити їхньому здоров'ю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Україну чекають хороші новини стосовно ситуації на Кримському напрямку. Також ми повідомляли, якою є вартість та характеристики реактивної системи залпового вогню Striga.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.